Life

Οι δηλώσεις Πιλίδη για στημένους αγώνες & η πρώτη αντίδραση της ομοσπονδίας Πάλης

15.01.2022 | 14:25 Eνσωμάτωση

Μια δήλωση που σοκάρει έκανε ο Γιωρίκας Πιλίδης στο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 12/1 στο Survivor.

O πρωταθλητής της ελεύθερης πάλης αποκάλυψε ότι του έχει ζητηθεί να «στήσει» τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Με αφορμή τα όσα είπε ο Γιώργος Κατσαούνης για τους Μαχητές και το αγώνισμα ασυλίας, ο Γιώργος Λιανός ρώτησε τον Γιωρίκα αν έχει ζήσει κάτι στημένο στην πορεία του ως αθλητής.

Τότε εκείνος απάντησε κάτι που άφησε άπαντες άφωνους.

«Γιώργο η λέξη στημένο παιχνίδι για εμένα είναι πολύ βαριά. Γιώργο ναι, μου έχει ζητηθεί και μάλιστα σε τελικό ευρωπαϊκού. Δεν υπήρχε περίπτωση, δεν υπάρχει στο μυαλό μου αυτό, το διαγράφω τελείως, είναι ανούσιο», είπε.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης

Aνακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα έβγαλε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, η οποία αναφέρει:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης δηλώνει ρητά ότι ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψή της προσπάθεια χειραγώγησης αγώνων των αθλητών της, ενώ ούτε ο Γιώργος Πιλίδης, ούτε άλλος αθλητής-τρια της ομοσπονδίας μας, έχει αναφέρει ποτέ επίσημα ή ανεπίσημα τίποτα σχετικό. Η ΕΛΟΠ, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια χειραγώγησης αγώνων, ενώ συντάσσεται απόλυτα στο πλευρό του υφυπουργείο Αθλητισμού, της ΓΓΑ, της ΕΟΕ και όλων των φορέων που έχουν ως στόχο τον καθαρό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Πιλίδης βρίσκεται εκτός Ελλάδας και η δήλωσή του έγινε σε τηλεοπτικό παιχνίδι, δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον αθλητή. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα περιμένει να επιστρέψει και μέσω των θεσμικών της οργάνων να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις με σκοπό να διαλευκάνει την υπόθεση και θα κινηθεί αρμοδίως για να μη μείνει καμία σκιά στο άθλημα της Πάλης.

Καλούμε και ενθαρρύνουμε όλους τους αθλητές – τριες και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας μας, σε όλες τις βαθμίδες, οποιαδήποτε στιγμή υποπέσει στην αντίληψή τους περιστατικό χειραγώγησης αγώνων, να το αναφέρουν στην ομοσπονδία και να εργαστούμε από κοινού για την πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Τέλος η Ελληνική Ομοσπονδία θα ενημερώσει επισήμως την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πάλης, όπου οι αναφερόμενοι αγώνες έγιναν υπό την εποπτεία τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δική τους έρευνα για τέτοιου είδους καταδικαστέα φαινόμενα».

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και η ευρωπαϊκή αλλά και η παγκόσμια ομοσπονδία Πάλης.

«Ίσως δεν γνώριζε τη βαρύτητα της δήλωσής του»

Μιλώντας στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!», ο Κώστας Θάνος, πρώην πρόεδρος ΕΛΟΠ, δήλωσε έκπληξη με τη δήλωση του αθλητή.

«Η έκπληξη είναι ότι αυτό συνέβη σε τελικό πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το ακούσαμε όλοι πρώτη φορά τώρα να το δηλώνει μέσα από το παιχνίδι. Αν στον παγκόσμιο αθλητισμό γίνονται απόπειρες χειραγώγησης αγώνων, ναι ισχύει, δε μου προκαλεί έκπληξη γιατί γίνεται τέτοια προσπάθεια».

Και συμπλήρωσε:

«Η οποιαδήποτε δημόσια δήλωση για χειραγώγηση αγώνων επισύρει αυτομάτως τον έλεγχο τόσο από την πολιτεία όσο και από άλλους θεσμούς. Είναι υπεύθυνοι να ελέγχουν και να συλλέγουν πληροφορίες για αγώνες που είναι στημένοι».

Σχετικά με τη δήλωση του Γιώργου Πιλίδη λέει:

«Ίσως δεν ήξερε τη βαρύτητα και τη σοβαρότητα της δήλωσης – καταγγελίας του».

Videos & Απoσπάσματα από Τι Λες Τώρα - 15/01/2022