Ελλάδα

Πέθανε από κορωνοϊό ανεμβολίαστος ιερέας 40 ετών στο Αγρίνιο

13.01.2022 | 20:00 Eνσωμάτωση

Την ώρα πάντως που η χώρα καταγράφει σταθερα περισσότερους από 70 θανάτους την ημέρα και οι εφημερίες των νοσοκομείων μετατρέπονται και παλι σε εφημερίες του τρόμου εξαιτίας των εισαγωγών, η επιμονή κάποιων στην άρνηση της πανδημίας σοκάρει.

Ούτε τον ίδιο του τον αδελφό που είναι υγειονομικός, ο οποίος τον προέτρεπε να εμβολιαστεί άμεσα για να μην κινδυνέψει η ζωή του από τον κορωνοϊό, δεν άκουγε ο 40χρονος ιερέας, πατέρας δύο παιδιών από το Αγρίνιο. Ο πατέρας Γεώργιος, ο οποίος δεν εμβολιάστηκε ποτέ, νόσησε από κορωνοιό και τελικά έχασε τη μάχη…

«Όλοι είμαστε υπέρ. Όποιος το κάνει θα σωθεί. Η οικογένεια του δεν ήταν εμβολιασμένη» ανέφερε ο αδελφός του ιερέα, Σπύρος Λαζούρας.

«Δαιμονικό το εμβόλιο»

Ο πατέρας Γεώργιος που σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ανήκε στο στενό περιβάλλον του αρνητή μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά, ο οποίος πριν λίγες ημέρες άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική του Ευαγγελισμού, ήταν και ο ίδιος αρνητής, αφού χαρακτήριζε το εμβόλιο δαιμονικό.

«Τον ρωτήσαμε πάνω στην κουβέντα που είχαμε, τι έγινε πάτερ το έκανες το εμβόλιο; Όχι μου λέει, ήταν αντιδραστικός, είναι δαιμονικό το εμβόλιο λέει, μέχρι εκεί» τόνισε ο ψάλτης Κωνσταντίνος Τσικρικάς.

Τον 40χρονο ιερέα τον είχε χειροτονήσει ο μητροπολίτης Κοσμάς πριν 4 χρόνια, ενώ κάτοικοι στην κοινότητα κάνουν λόγο για διασπορά του κορωνοιού στην κηδεία του μητροπολίτη.

«Ήξερα ότι δεν είχε κάνει το εμβόλιο αλλά δεν ήξερα αν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, δε το ξέρω αυτό. Ένα καλό παιδί, 42 χρονών, οικογενειάρχης, λειτουργούσε σε μια κοινότητα έξω από το Αγρίνιο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της κοινότητας Αβόρανης Αγρινίου Παναγιώτης Δαμασκηνός.

Ο αδελφός του, πάντως μιλώντας στο MEGA, υποστηρίζει ότι ο ιερέας δεν παρακινούσε τους πιστούς να μην εμβολιαστούν. «Η φιλοσοφία του ήταν να μην προτείνει ποτέ σε κάποιον, να μην παροτρύνει, δεν έλεγε ποτέ μην το κάνετε ή κάντε το» τόνισε.

«Στις συζητήσεις που κάναμε μαζί δεν αναφέρθηκε ποτέ σ’αυτό το θέμα. Έχει αφήσει ναι δύο παιδάκια μικρά, είμαστε συγκλονισμένοι όλοι. Γιατί κι εμείς μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα χάσαμε το δεύτερο πνευματικό μας» σημείωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Αγγελόκαστρου Αγρινίου Παναγιώτης Κοτούμπας.

Με κορωνοϊό ο δικηγόρος των αρνητών

Από φανατικός αντιεμβολιαστής και αρνητής της πανδημίας, θετικός στον κορωνοϊό. Λίγες ώρες πριν καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης νόσησε από τον ιό, αλλά δεν σταμάτησε το παραλήρημα του…

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μιλάμε για μία ίωση, όπως τόσες που έχουν ταλαιπωρήσει την ανθρωπότητα από γενέσεως, και δεν θα υπήρχε καν λόγος να το κάνω θέμα αν δεν είχε δαιμονοποιηθεί ο κορωνοϊός και η θετική διάγνωση δεν συνοδευόταν από υποχρεωτική απομόνωση. Εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να εμφανιστώ στο δικαστήριο την Παρασκευή ακόμα και με 40 πυρετό και να υποβάλω τις πρώτες ενστάσεις και τα αιτήματα, αν μου το επέτρεπαν» ανέφερε.

Ο δικηγόρος των αρνητών παρόλο που παραδέχεται ότι κόλλησε κορωνοιό, συνεχίζει να προκαλεί, παριστάνοντας τον ειδικό. «Φυσικά, έχω απομονωθεί από την οικογένειά μου, η οποία χαίρει άκρας υγείας, όπως όμως θα γινόταν με οποιαδήποτε ίωση. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο» πρόσθεσε.

Μάλιστα προαναγγέλλει συγκέντρωση αρνητών έξω από το Εφετείο την Παρασκευή για να του συμπαρασταθούν, ενώ χαρακτηρίζει την πανδημία με τα εκατομμύρια θύματα στον κόσμο, σαν τη μεγαλύτερη απάτη…

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να έρθουν στο Εφετείο δεν θα έρθουν για να υποστηρίξουν έναν ακόμη επίδοξο πολιτικό. Αλλά έναν δικηγόρο, και μόνο δικηγόρο, που μάχεται είκοσι δύο μήνες τώρα να αποδείξει την Αλήθεια και να απαλλάξει τους Έλληνες από τα δεσμά της μεγαλύτερης Απάτης στην ιστορία του Έθνους» συμπλήρωσε.

Τον λόγο τώρα για τον αυτοαποκαλούμενο εξορκιστή του κορωνοϊού έχει η δικαιοσύνη.

Ιερά Σύνοδος – Μην παρασύρεστε από τις ύβρεις κληρικών κατά της μάσκας και του εμβολιασμού

Τα δύο ευχαριστήρια γράμματα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σχετικά με τις πραγματοποιηθείσες, τον Νοέμβριο του 2021, τιμητικές εκδηλώσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμπλήρωση τριακονταετίας από την εκλογή του στον Πατριαρχικό Θρόνο και για το αμέριστο ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση της Ιεράς Συνόδου στην περιπέτεια της υγείας του, αναγνώσθηκαν, αρχικά, κατά τις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Ιανουάριο οι οποίες ολοκληρώθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επίσης, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, η Ιερά Σύνοδος «εξ αφορμής ενός ακόμη συκοφαντικού δημοσιεύματος κατά της Εκκλησίας, το οποίο δήθεν αποκαλύπτει μαρτυρία ιερωμένου ετέρας εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας εν Ελλάδι ότι κατά την πρώτη καραντίνα του Μαρτίου 2020 οι Ιερές Μητροπόλεις αποδέχθηκαν επί δίμηνο το «κλείσιμο» των Ιερών Ναών λόγω οικονομικής εξαρτήσεως από το Κράτος, δηλώνει ότι καμία συκοφαντία δεν θα μεταβάλει την συμπαράστασή Της στην εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας και προτίθεται να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς υπεράσπιση του κύρους Αυτής και των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών».

Επιπρόσθετα, όπως επισημαίνεται στο ανακοινωθέν, αφού διαπίστωσε ότι «διάφοροι Κληρικοί καθυβρίζουν δημοσίως την Ιερά Σύνοδο και τους Ιεράρχες εξ αιτίας της στερεάς στάσεως υπέρ της χρήσεως μάσκας, του εμβολιασμού και της τηρήσεως των υγειονομικών μέτρων εν γένει», προτρέπει τον λαό να μην παρασύρεται από τις κάθε είδους ύβρεις, ακόμη και ρασοφόρων.

Τονίζει, μάλιστα, ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζει το συλλογικό της όργανο, δηλαδή η Ιερά Σύνοδος των μητροπολιτών της, το οποίο αποφασίζει συνοδικά, δηλ. δημοκρατικά, με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, και όχι η ατομική άποψη οποιουδήποτε κληρικού, που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και οδηγεί σε παραχάραξη του Ευαγγελικού μηνύματος, δημιουργία φατριών και διάσπαση της εκκλησιαστικής ενότητος.

Τέλος, η ΔΙΣ κατήρτισε τον προκαταρκτικό πίνακα υποψήφιων κληρικών προς εγγραφή στον Κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με θέματα Μητροπόλεων και Συνοδικών Επιτροπών, καθώς και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/01/2022