Κόσμος

Εκτός βασιλικής οικογένειας ο Άντριου – «Μια ανάσα» πριν το εδώλιο

13.01.2022 | 21:15 Eνσωμάτωση

Πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Άντριου.

Η προσφυγή του κατά της καταγγελίας της Βιρτζίνια Τζιούφρε απορρίφθηκε από Αμερικανό δικαστή και πλέον ο πρίγκιπας καλείται να παραστεί σε δίκη που θα γίνει μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2022.

Η Τζιούφρε τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση το 2001 όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών και τον κατονομάζει ως τον ισχυρό φίλο του Τζέφρι Έπστιν που του την παρέδωσε για να συνευρεθούν.

Τους τελευταίους μήνες, το μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας προσπαθεί να πείσει τα αμερικανικά δικαστήρια να απορρίψουν την αγωγή της Τζιούφρε με επιχείρημα μια συμφωνία που είχε συνάψει το 2009 η 38χρονη σήμερα γυναίκα, για να μην στραφεί εναντίον του Έπστιν και πιθανών άλλων κατηγορουμένων, με αντάλλαγμα ένα ποσό 500.000 δολαρίων από τον πολυεκατομμυριούχο.

Ο δικαστής θεώρησε ότι η συμφωνία δεν κάλυπτε τον Άντριου. Τώρα ο πρίγκιπας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και οι εναλλακτικές του είναι περιορισμένες.

«Ο Άντριου δεν έχει καλές επιλογές τώρα, δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση, οπότε ουσιαστικά είτε θα αναγκαστεί να εμπλακεί στην διαδικασία της δίκης είτε θα αναγκαστεί σε διακανονισμό και αυτή ίσως να είναι η λιγότερο κακή επιλογή του»δήλωσε ο δικηγόρος του πρίγκιπα Άντριου, Μάρκ Στέφενς.

Ο ίδιος ο πρίγκιπας ισχυρίζεται πως η υπόθεση δεν βλάπτει τη βασίλισσα. «Δεν νομίζω πως η υπόθεση βλάπτει καθόλου τη βασίλισσα, βλάπτει εμένα. Αν ήμουν σε θέση να απαντήσω σε όλες αυτές τις ερωτήσεις με ένα τρόπο που θα δίνει λογικές απαντήσεις, εκτός από αυτές που θα έδιναν ένα τέλος θα μου άρεσε, αλλά φοβάμαι πως δεν μπορώ επειδή βρίσκομαι στο ίδιο σκοτάδι όπως πολλοί άνθρωποι» τόνισε ο πρίγκιπας Άντριου.

Το παλάτι βρίσκεται σε μία πολύ άβολη θέση και ίσως να θεωρήσει πως έφτασε η ώρα για τον δεύτερο γιο της βασίλισσας να αποσυρθεί διακριτικά και ολοκληρωτικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/01/2022