Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ – Έξι προσαγωγές μετά από έφοδο της ΟΠΚΕ

13.01.2022 | 06:06 Eνσωμάτωση

Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ και πέρασαν χειροπέδες σε έξι νεαρούς που επιχειρούσαν να γκρεμίσουν έναν τοίχο για να πραγματοποιήσουν κατάληψη.

Οι αστυνομικοί τούς ακινητοποίησαν στα σκαλιά μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου και στη συνέχεια τους οδήγησαν στην αστυνομική διεύθυνση Αττικής.

Ένας από τους άνδρες της ειδικής ομάδας της αστυνομίας εντόπισε ένα κομπρεσέρ, με το οποίο οι νεαροί είχαν ξεκινήσει να γκρεμίζουν τοίχο της σχολής.

Περικύκλωσαν την ΑΣΟΕΕ

Όλα ξεκίνησαν στις 16.00 μετά το μεσημέρι όταν αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το κτίριο της ΑΣΟΕΕ.

Μια άλλη ομάδα με κράνη και ειδικά εξαρτήματα εισέβαλαν στον χώρο του πανεπιστημίου.

Μια ομάδα νεαρών επιχείρησε να τους εμποδίσει. Επικράτησε ένταση.

Οι αστυνομικοί σε λίγα λεπτά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν 6 άτομα στα σκαλιά.

«Αυτή δεν είναι εικόνα του πανεπιστημίου που θέλουν οι φοιτητές»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ο φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, Βαγγέλης Βασιλείου.

«Είμαι φοιτητής στο τέταρτο έτος. Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν περιστατικά που δεν έχουν καμία σχέση με τον προβληματισμό, τις ανάγκες και την καθημερινότητα των φοιτητών. Μιλάμε και για την επίθεση στον καθηγητή, και τις χθεσινές εικόνες ντροπής που είδαμε πάνοπλους αστυνομικούς να εισβάλουν στο πανεπιστήμιό μας», είπε ο κ. Βασιλείου.

«Το θέμα είναι πάνω σε ποιο έδαφος δημιουργούνται αυτά τα περιστατικά. Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση με τον καθηγητή, γενικά αυτά τα φαινόμενα δείχνουν ότι υπάρχει διαπλοκή μέσα στα πανεπιστήμια. Υπάρχουν ευθύνες της πρυτανείας που φαίνεται ότι γνώριζε, αλλά και τη συγκλήτου, στην οποία είχε γίνει ζήτημα για το συγκεκριμένο γεγονός. Η εισβολή των κουκουλοφόρων, που σύμφωνα με τον ίδιο τον καθηγητή τους έστειλε άλλος καθηγητής που είχαν αντιδικία μεταξύ τους, δεν είναι σίγουρα εικόνα πανεπιστημίου όπως αυτό που έχουν ανάγκη οι φοιτητές», συνέχισε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 13/01/2022