Ελλάδα

Κακοκαιρία – Σφοδρό το χτύπημα του «Διομήδη» – Λευκό τοπίο σε πολλές περιοχές

12.01.2022 | 16:49 Eνσωμάτωση

Επέλαση του «Διομήδη» στη χώρα, με πυκνή χιονόπτωση και αποκλεισμένα ορεινά χωριά στη βόρεια Ελλάδα, σφοδρές βροχοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα και ισχυρούς ανέμους της τάξης των 8 με 9 μποφόρ στη νησιωτική.

Αποκλεισμένη η σπηλιά Κισσάβου, με τους κατοίκους να βλέπουν άσπρη ημέρα μεν, αλλά με πολλά προβλήματα, αφού τα εκχιονίστηκα μηχανήματα έδωσαν μάχη με τον χιονιά για να ανοίξουν τον δρόμο και να αποκατασταθούν τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.

Όσοι κατάφεραν και βγήκαν από τα σπίτια τους, απόλαυσαν το χειμωνιάτικο σκηνικό με τα γραφικά πέτρινα σπιτάκια, ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα με κάτοικο της περιοχής να μετράει 95 πόντους χιόνι.

Τα γκρέιντερ στα Τρίκαλα δεν σταμάτησαν στιγμή να δουλεύουν, καθώς πυκνή ήταν η χιονόπτωση σε όλη την περιοχή, με αρκετούς δρόμους μάλιστα να κλείνουν από πτώσεις δέντρων προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα.

Στην Ελάτη θάφτηκαν ολόκληρα αυτοκίνητα κάτω από το χιόνι, με τους κατοίκους να αψηφούν το κρύο, να ντύνονται ζέστα και να ξεφτιαρίζουν με τις ώρες, άλλοι τα οχήματά τους και άλλοι τις εισόδους των σπιτιών τους που χάθηκαν στον χιονιά.

Τα γκρέιντερ όργωσαν και την Φθιώτιδα, με τους χειριστές να δουλεύουν όλη ήμερα για να ανοίξουν τους δρόμους.

Ο χιονιάς επισκέφτηκε ακόμα και τη Λήμνο.

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η εικόνα στην Ξάνθη. Θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν συθέμελα ολόκληρους κορμούς δέντρων, με ανυπολόγιστες υλικές ζημίες, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας πολίτης.

Για δεύτερη ημέρα χωριά των Φαρσάλων θυμίζουν μια απέραντη λίμνη, με το οδικό δίκτυο να έχει χαθεί στις λάσπες, ενώ παρόμοιες εικόνες καταγράφηκαν και στην Καρδίτσα με ολόκληρες εκτάσεις να έχουν πλημμυρίσει.

Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή στις μετακινήσεις τις επόμενες ώρες, καθώς το καιρικό φαινόμενο «Διομήδης» βρίσκεται σε εξέλιξη.

Χιονισμένο τοπίο και στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, με την πυκνή χιονόπτωση να «στρώνει» δρόμους και αυτοκίνητα

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 12/01/2022