Αθλητικά

Νόβακ Τζόκοβιτς – Η ατυχής δήλωση & οι εξηγήσεις

12.01.2022 | 18:16 Eνσωμάτωση

«Γαλλικά» και... αποδοκιμασίες. Τα ανοιχτά μικρόφωνα πρόδωσαν τους παρουσιαστές εκπομπής στο κανάλι 7 News της Αυστραλίας να βρίζουν τον τενίστα.

Ο Σέρβος τενίστας με μια ανάρτησή του θέλησε να διαλευκάνει όσα έκαναν τον γύρο κόσμου, όμως μάλλον έκανε τα πράγματα χειρότερα κάνοντας ακόμα και την πρωθυπουργός της Σερβίας να ζητά εξηγήσεις.

«Θεωρώ σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι στη Σερβία ο νόμος ισχύει για όλους ανεξαιρέτως και εννοείται ότι κανένας δεν επιτρέπεται να παραβιάζει τους κανόνες απομόνωσης και να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων με τη μη συμμόρφωση του», είπε η Αν Μπρνάμπιτς.

Η παραδοχή & η συγγνώμη

Την ώρα που εκκρεμεί η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας για την απέλαση ή την παραμονή του στη χώρα ώστε να συμμετάσχει στο Αυστραλιανό Όπεν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχθηκε ότι έσπασε την καραντίνα παρά το ότι ήταν θετικός.

«Βρέθηκα σε μία εκδήλωση για το τένις όπου έδωσα βραβεία σε παιδιά και μάλιστα έκανα rapid τεστ πριν από την εκδήλωση και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ήμουν ασυμπτωματικός, ένιωθα καλά και δεν είχα λάβει καμία ενημέρωση για το θετικό PCR τεστ, παρά μετά το πέρας της εκδήλωσης».

Στις δημόσιες εμφανίσεις και ειδικά στη συναναστροφή του με παιδιά, αν και επικίνδυνο κρούσμα, δε φορούσε μάσκα.

Στις 18 Δεκεμβρίου, όταν πια είχε ενημερωθεί πέραν πάσης ότι προσβλήθηκε από Covid-19, ο Τζόκοβιτς συνάντησε δημοσιογράφο της Εκίπ για συνέντευξη, με τον τενίστα να δικαιολογείται πως δεν ήθελε να τον απογοητεύσει.

«Ακύρωσα όλες τις άλλες εκδηλώσεις, εκτός από αυτή την συνέντευξη. Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω με την συνέντευξη γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο, αλλά φρόντισα να έχω απόσταση ασφαλείας και να φοράω μάσκα εκτός από την στιγμή της φωτογράφησης. Όταν πήγα σπίτι μετά την συνέντευξη, απομονώθηκα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αντιλαμβάνομαι πως ήταν λάθος στην κρίση μου και αποδέχομαι πως έπρεπε να προγραμματίσω ξανά εκείνη την υποχρέωση».

«Φταίει συνεργάτης μου»

Τα λάθη για τον Τζόκοβιτς δεν περιορίστηκαν μόνο στην παραβίαση της καραντίνας.

Στη δήλωσή του αναφέρει επίσης τα λανθασμένα στοιχεία στη φόρμα ταξιδιών για την είσοδό του στη χώρα της Αυστραλίας.

Η ταξιδιωτική δήλωση που συμπλήρωσε ο Σέρβος τενίστας πριν εισέλθει στην Αυστραλία, ανέφερε ότι δεν είχε ταξιδέψει προηγουμένως σε άλλες χώρες.

Αν και ζήτησε συγγνώμη απέδωσε το λάθος όχι στον ίδιο αλλά στον συνεργάτη του ο οποίος και ήταν υπεύθυνος για την συμπλήρωση των απαιτούμενων εγγράφων για το ταξίδι του.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 12/01/2022