Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ – Έξι προσαγωγές μετά από έφοδο της ΟΠΚΕ – Προσαγωγές και στο ΑΠΘ

12.01.2022 | 20:01 Eνσωμάτωση

Ένταση, επεισόδια και συλλήψεις είχαμε από το πρωί και στα δύο μεγάλα πανεπιστήμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έχουν εισβάλει στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ και περνούν χειροπέδες σε έξι νεαρούς που επιχειρούσαν να γκρεμίσουν έναν τοίχο για να πραγματοποιήσουν κατάληψη.

Οι αστυνομικοί τούς έχουν ακινητοποιήσει στα σκαλιά μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου και στη συνέχεια τους οδηγούν στην αστυνομική διεύθυνση Αττικής.

Ένας από τους άνδρες της ειδικής ομάδας της αστυνομίας εντοπίζει ένα κομπρεσέρ με το οποίο οι νεαροί είχαν ξεκινήσει να γκρεμίζουν τοίχο της σχολής.

Περικύκλωσαν την ΑΣΟΕΕ

Όλα ξεκίνησαν στις 16.00 μετά το μεσημέρι όταν αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το κτίριο της ΑΣΟΕΕ.

Μια άλλη ομάδα με κράνη και ειδικά εξαρτήματα εισέβαλαν στον χώρο του πανεπιστημίου.

Μια ομάδα νεαρών επιχείρησε να τους εμποδίσει. Επικράτησε ένταση.

Οι αστυνομικοί σε λίγα λεπτά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν 6 άτομα στα σκαλιά.

Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στο Αριστοτέλειο

Με καδρόνια, πέτρες και τούβλα οι καταληψίες επιτίθενται στους αστυνομικούς που εισβάλουν στις 06.00 το πρωί στο εργαστήριο της Φαρμακευτικής Σχολής.

Οι καταληψίες αδειάζουν 3 πυροσβεστήρες στους αστυνομικούς που επιχειρούν.

Λίγα λεπτά αργότερα η κατάληψη έχει λήξει και οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε 15 προσαγωγές, 9 ανδρών και 6 γυναικών.

Η νέα κατάληψη πραγματοποιήθηκε από ομάδες του αναρχικού χώρου ως απάντηση στην εκκένωση της κατάληψης του Βιολογικού, η οποία μετρούσε 34 χρόνια και έλαβε τέλος με μεγάλη αστυνομική επιχείρηση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η αστυνομία άνοιξε τρύπα στο πίσω μέρος του κτιρίου για να αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο.

Στην κατάληψη βρέθηκαν πέτρες από τα μπάζα του Βιολογικού, κοντάρια, ασύρματοι συντονισμένοι στις συχνότητες της αστυνομίας και φυλλάδια.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και ο χώρος παραδόθηκε στις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

Οι συλληφθέντες κρατούνται και αναμένεται να μεταχθούν στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Απάντησαν με νέα κατάληψη

Οι καταληψίες δεν άργησαν να απαντήσουν καταλαμβάνοντας λίγες ώρες μετά τα γραφεία της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Ακολούθησε κάλεσμα στήριξης μπροστά στο κτίριο διοίκησης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/01/2022