Ελλάδα

Τζανάκης – Πώς θα δούμε μείωση των κρουσμάτων – Οι προϋποθέσεις

07.01.2022 | 18:21 Eνσωμάτωση

Ιδιαίτερα υψηλά παραμένουν και σήμερα, Παρασκευή, τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τις μολύνσεις να «αγγίζουν» τις 30.000.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 29.334 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

«Τα σημερινά κρούσματα και αυτής της εβδομάδας όπως και της προηγουμένης, δεν μπορούν να μας δώσουν την εικόνα γιατί είναι ιδιαίτερες μέρες, είναι αργίες. Ο κόσμος δεν πάει να κάνει τεστ γι’ αυτό και έχουμε χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και γι’ αυτό βλέπουμε και μεγάλη θετικότητα», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας.

«Περιμένουνε την επόμενη εβδομάδα να δούμε αν βρισκόμαστε σε μια απαρχή πρώιμης κορύφωσης έτσι ώστε να άδουμε και γρήγορα την αποκλιμάκωση, αλλιώς πάμε σε μια κορύφωση μετά τις 15 του μηνός, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να δούμε ακόμα υψηλοτέρα κρούσματα, 50 και 55.000», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, «υπάρχει η υπόθεση ότι η ‘Όμικρον’ θα προσβάλλει αρκετό κόσμο και θα προσδώσει μια ανοσία, με αποτέλεσμα το ανοσιακό επιπέδου του πληθυσμού να ανέβει και να πέσουν τα κρούσματα».

Αυτό ωστόσο προϋποθέτει «να τρέξουμε να εμβολιαστούμε και να μην προκύψει κάτι καινούργιο με την πανδημία».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/01/2022