Αθλητικά

Στέφανος Τσιτσιπάς – Εμβολιάστηκε με Johnson & Johnson

07.01.2022 | 17:23 Eνσωμάτωση

Από τις επιφυλάξεις για το εμβόλιο που εξέφραζε ανοιχτά μέχρι πριν από λίγους μήνες, στην στροφή 180 μοιρών παραμονές των φετινών Χριστουγέννων και από εκεί στο κλαμπ των εμβολιασμένων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και πλέον βρίσκεται στην Αυστραλία, προσηλωμένος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Την απόφασή του είχε προαναγγείλει ουσιαστικά πριν από περίπου 20 ημέρες, όταν για πρώτη φορά είχε πει πως θα κάνει το εμβόλιο.

Όπως φαίνεται, τις μέρες που ακολούθησαν έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και έτσι πέρασε στην Αυστραλία, που επιτρέπει την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους.

Ο εμβολιασμός του Στέφανου Τσιτσιπά εξελίχθηκε σε ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια που προκάλεσαν αντιδράσεις. Τον περασμένο Αύγουστο ο Έλληνας τενίστας είχε μιλήσει μπροστά και πίσω από τις κάμερες για τους λόγους που τον έκαναν διστακτικό.

Μια μέρα μετά, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως τα εμβόλια για τον κορωνοϊό δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά.

Η αναπαραγωγή των δηλώσεων σε ιστοσελίδες αρνητών έγινε ταχύτατα με τη μία αντίδραση να διαδέχεται την άλλη. Η τότε διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία και μετέπειτα αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, είχε τότε αντιδράσει.

Παρά τις αντιδράσεις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που το 2020 είχε πάρει μέρος στη καμπάνια «Μένουμε Ασφαλείς» συνέχιζε τότε στην ίδια γραμμή.

Μαζί με τον πατέρα του, που είναι και ο προπονητής του στο τένις, τόνιζαν πως οι αθλητές έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό και πως στη μάχη με τον κορωνοϊό είναι προτιμότερο να αποκτήσει κανείς αντισώματα με το να νοσήσει.

Πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για το Αυστραλιανό Open με στόχο να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/01/2022