Αθλητικά

Νόβακ Τζόκοβιτς – Η πρώτη ανάρτηση της συζύγου του

07.01.2022 | 17:34 Eνσωμάτωση

Το κίνημα υποστηρικτών του κορυφαίου τενίστα στον πλανήτη μεγαλώνει.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το ξενοδοχείο που παραμένει σε καραντίνα ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Ευχαριστώ αγαπητοί άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιήσατε τη φωνή σας για να στείλετε αγάπη στον άντρα μου. Ο μόνος νόμος που πρέπει να σεβαστούμε όλοι πέρα από κάθε σύνορο, είναι η Αγάπη και ο σεβασμός για έναν άλλο άνθρωπο», δήλωσε η Γελένα Τζόκοβιτς, σύζυγος του κορυφαίου τενίστα.

Στο πλευρό του 34χρονου πρωταθλητή και ο Πατριάρχης Σερβίας, Πορφύριος.

«Εκατομμύρια ορθόδοξοι Σέρβοι προσεύχονται για εσάς, όπως και για εμάς».

Οι εξελίξεις όμως διχάζουν τους πολίτες του κόσμου.

«Πιστεύω ότι είναι δίκαιο αν δεν έχεις εμβολιαστεί καθόλου, οι κανόνες να είναι ίδιοι για όλους, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι, πού είσαι, από πού προέρχεσαι».

«Νόβακ, δεν είσαι μόνος. Έχεις πολλούς υποστηρικτές, σε αγαπάμε, θέλουμε να σε δούμε να πετυχαίνεις και θέλουμε να σε δούμε τον κορυφαίο στο τένις», λένε άλλοι στον αντίποδα.

Τα εκατομμύρια, η επιτυχία και το… 5G

Ο 34χρονος, που είναι το νούμερο ένα στην κατάταξη των αθλητών του τένις, έχει κερδίσει 83 τίτλους από τους αποκομίζει 154.756.726 δολάρια.

Από το 2007 έχει ιδρύσει το Novak Djokovic Foundation με στόχο να βοηθήσει παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Σερβία. Το ίδρυμα έχει ιδρύσει 43 παιδικούς σταθμούς με περισσότερους από 1.500 εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δώρισε ιατρικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ σε νοσοκομεία της πατρίδας του και στήριξε το ανθρωπιστικό έργο της εκκλησίας της Σερβίας.

Όταν ακυρώθηκαν πολλά τουρνουά στον κόσμο κατάφερε να συγκεντρώσει 6 εκατομμύρια δολάρια για να συμπληρώσει τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων αθλητών.

Όσα εκατομμύρια και αν έχει βγάλει στην υπέρλαμπρη καριέρα του, δεν έχασε ποτέ την απλότητα που τον χαρακτηρίζει, κινείται στα όρια του αντι-σταρ και είναι πάντα δίπλα στις ευάλωτες ομάδες ανθρώπων που έχουν ανάγκη από τη βοήθειά του, την οποία προσφέρει απλόχερα μέσα από την έντονη φιλανθρωπική δράση του.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/01/2022