Ελλάδα

Ηράκλειο – Παρέμβαση εισαγγελέα για 23 αρνητές γονείς – Χωρίς σχολείο φέτος τα παιδιά τους

07.01.2022 | 13:03 Eνσωμάτωση

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθούν οι γονείς 23 μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, οι οποίοι αρνούμενοι να ευθυγραμμιστούν με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, από την αρχή του σχολικού έτους δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Μάλιστα, ορισμένοι από τους γονείς αυτούς είχαν επιλέξει να κρατήσουν μακριά από τις σχολικές αίθουσες τα παιδιά του και το προηγούμενο σχολικό έτος.

Με τη νεότερη πρόβλεψη στον Ποινικό Κώδικα πάντως, για όσους έχουν την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπουν την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματικό πρόστιμο.

Προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσε αποφασισμένος να τρέξει τις διαδικασίες που προβλέπονται, ώστε τα παιδιά να γυρίσουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά αυτά κινδυνεύουν να χάσουν σημαντικό κομμάτι και της γνωστικής τους επάρκειας καθώς, στις περιπτώσεις των δημοτικών, η όποια απόφαση να φοιτήσουν και πάλι την τάξη συνδέεται απόλυτα με τη σύμφωνη γνώμη του γονέα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/01/2022