«Κύμα» καύσωνα «σαρώνει» την Ευρώπη – Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών

Το ένα μετά το άλλο σπάνε τα ρεκόρ θερμοκρασίας στην Ευρώπη.

Ισπανία

Η Ισπανία «φλέγεται» από την αφόρητη ζέστη.

Οι παραλίες «πλημμυρίζουν» όμως το θαλασσινό νερό δεν δροσίζει. Στη Δραγονέρα, δυτικά της Μαγιόρκα, σημειώθηκε ρεκόρ θερμοκρασίας στο θαλασσινό νερό χθες το απόγευμα.

Ιταλία

Στη Νάπολη της Ιταλίας, το θερμόμετρο άγγιξε τους 48 βαθμούς Κελσίου σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

Ουγγαρία

Νέο ρεκόρ θερμοκρασίας 42 βαθμών Κελσίου κατέγραψε η Βουδαπέστη. Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε στη χώρα εδώ και 120 χρόνια.

Οι νεροτσουλήθρες διέκοψαν τη λειτουργία τους καθώς η λίμνη Βέλενς έχει ελάχιστο νερό λόγω ξηρασίας.

Βουλγαρία

Στη Βουλγαρία, η στάθμη του νερού στον ποταμό Δούναβη έπεσε τόσο χαμηλά που ήρθαν στην επιφάνεια τμήματα από τα θεμέλια της αρχαίας πέτρινης γέφυρας του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου κοντά στο χωριό Γίγκεν στον βορρά.

Κροατία

Στο Σπλιτ της Κροατίας το θερμόμετρο δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ και στη Βοσνία το θερμόμετρο άγγιξε τους 40 βαθμούς.

Βόρεια Κορέα

Οι Βορειοκορεάτες ψήνονται στους 36,7 βαθμούς Κελσίου. Η υψηλότερη θερμοκρασία  από τότε που ξεκίνησαν οι μετεωρολογικές καταγραφές στη χώρα.

Η κρατική τηλεόραση δείχνει πλάνα με παλαιότερες φωτογραφίες του Κιμ  Γιονγκ Ουν με ψάθινο καπέλο ενώ δείχνει  άτομα να κολυμπούν σε πισίνες.

Ντουμπάι

Στο Ντουμπάι τουρίστες χορεύουν υπό τεχνητή βροχή σε λεωφόρο μήκους ενός χιλιομέτρου με μαγαζιά.

Οι τουρίστες διασκεδάζουν κάτω από τον καυτό ήλιο ενώ παράλληλα δροσίζονται με την τεχνητή βροχή.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες του Εγκέλαδου – Πόσο έτοιμοι είμαστε;

Απόρρητο