Ελλάδα

Άρτα – Σταθερά καλή η υγεία του 16χρονου που αυτοπυροβολήθηκε

06.01.2022 | 20:14 Eνσωμάτωση

Χωρίς μηχανική υποστήριξη αναπνέει ο 16χρονος από την Άρτα που αυτοπυροβολήθηκε επειδή σκότωσε κατά λάθος στο κυνήγι τον 33χρονο θείο του.

Μετά από 3 κρίσιμα 24ωρα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Άρτας, οι γιατροί χθες του έκοψαν τα κατασταλτικά χάπια και το παιδί ξύπνησε και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Μάλιστα, η οξυγόνωση των πνευμόνων του είναι πολύ καλή.

Ο 16χρονος έχει πλέον επαφή με το περιβάλλον ενώ με το πρώτο άτομο που μίλησε ήταν η μητέρα του.

«Ξύπνησε και μίλησε με τη μάνα του. Αυτό σημαίνει ότι οξυγονώνει καλά, ότι έχει συνείδηση, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει σωλήνες, δεν έχει μηχανήματα. Είναι όλα καλά. Δηλαδή άμα συνεχίσει έτσι αύριο μπορεί να τον βγάλουμε και από την εντατική», λέει ο γιατρός του.

Οι εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί ο 16χρονος δείχνουν να βελτιώνεται η κατάστασή του. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να βγει από την εντατική και να συνεχίσει τη νοσηλεία του στη χειρουργική πτέρυγα του νοσοκομείου.

«Θα πάει στη χειρουργική κλινική να νοσηλευτεί. Έχει δρόμο ακόμα δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Απλώς δεν είναι κρίσιμα οπότε θα βγει από την εντατική».

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν 17:30 το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Οκτώ άνδρες είχαν στήσει καρτέρι και με τα όπλα τους «γεμάτα» περίμεναν να χτυπήσουν το θήραμά τους.

Ο 33χρονος θείος του 16χρονου, κινήθηκε από τη θέση που ήταν κρυμμένος. Ο 16χρονος ανιψιός του πίστεψε ότι από το σημείο περνούσε αγριογούρουνο. Σημάδεψε με το όπλο του και χτύπησε τον θείο του, ο οποίος έπεσε νεκρός.

Μην μπορώντας να πιστέψει το νεαρό αγόρι τι είχε συμβεί, φώναξε «τον σκότωσα» και, πριν προλάβει κάποιος από την υπόλοιπη ομάδα να αντιδράσει, έστρεψε την καραμπίνα προς τον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε.

Οι χειρουργοί αφαίρεσαν από τον 16χρονο το 1/3 του ενός πνεύμονα, ενώ τα σκάγια τον βρήκαν μόλις 2,3 χιλιοστά από την καρδιά.

Οι γονείς και οι συγγενείς του 16χρονου προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ που έχουν υποστεί μετά το τραγικό περιστατικό που «χτύπησε» την οικογένεια και με αγωνία περιμένουν να γυρίσει υγιής στο σπίτι ο Γιάννης τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/01/2022