Πολιτική

Στα «αζήτητα» του νεκροτομείου οι σοροί του ζευγαριού που πνίγηκε κυνηγημένο από τον Ερντογάν

05.01.2022 | 13:21 Eνσωμάτωση

Στα «αζήτητα» του νεκροτομείου του νοσοκομείου της Κω, παραμένουν οι σοροί του νεαρού Τούρκου Εισαγγελέα και της συζύγου του, που πνίγηκαν στα κρύα νερά του Αιγαίου Πελάγους πριν από έναν μήνα.

Ο εισαγγελέας και η σύζυγος του είχαν φυλακιστεί από το καθεστώς Ερντογάν ως μέλη της οργάνωσης FETO του Γκιουλέν και αναζήτησαν ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα.

Έως σήμερα οι σοροί τους παραμένουν στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Κω, καθώς δεν εμφανίστηκαν συγγενικά πρόσωπα για την παραλαβή τους υπό τον φόβο τους «στίγματος» των Γκιουλενιστών.

Αμείωτες οι τουρκικές προκλήσεις, σκληρή απάντηση της Αθήνας

Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα για την επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προσωπικά κατά του Νίκου Δένδια, τον οποίο εγκαλεί για λαϊκίστικους ισχυρισμούς και αντιτουρκικές δηλώσεις.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, τονίζει πως είναι οξύμωρο η χώρα που συστηματικά τις τελευταίες ημέρες έχει προβεί σε σειρά επιθετικών δηλώσεων να εγκαλεί την Ελλάδα για «προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας «εκφράζει τις πάγιες θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης όσον αφορά τα ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής, θέσεις οι οποίες αντανακλούν την προσήλωση της Ελλάδας στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της προστασίας των συμφερόντων της χώρας μας. Οι θέσεις αυτές εκφράζονται ψύχραιμα και νηφάλια αποφεύγοντας επιμελώς οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά σε αξιωματούχους άλλων χωρών, ως είθισται στην διπλωματική πρακτική.

«Είναι πραγματικά λυπηρό ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας παραβαίνει αυτόν τον απαράβατο κανόνα και εκτοξεύει αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων άλλων χωρών, όπως του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας» επισημαίνεται.

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου τονίζει πως «είναι επίσης οξύμωρο ότι η χώρα που συστηματικά τις τελευταίες ημέρες έχει προβεί σε σειρά επιθετικών δηλώσεων, μέσω κυβερνητικών αξιωματούχων της, οι οποίοι απειλούν ευθέως την Ελλάδα και αμφισβητούν ακόμη και την εδαφική κυριαρχία της, να εγκαλεί τη χώρα μας για «προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/01/2022