Κόσμος

Κορωνοϊός – «Έφυγαν» με διαφορά 6 ημερών οι δίδυμοι αδελφοί Μπογκντάνοφ

05.01.2022 | 13:32 Eνσωμάτωση

Ο Ιγκόρ Μπογκντάνοφ έφυγε σήμερα από τη ζωή, στο ίδιο νοσοκομείο που πέθανε και ο αδελφός του Γκρίσκα. Τα δύο αδέλφια είχαν στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πολλές φορές πάνω τους για τις εκπομπές επιστημονικής φαντασίας που έκαναν τη δεκαετία του ‘80.

Ο Ιγκόρ και ο Γκρίσκα Μπογκντάνοφ υπήρξαν οι άνθρωποι που έφεραν την επιστημονική φαντασία στα γαλλικά σπίτια την δεκαετία του ‘80.

Με την εκπομπή τους «Χρόνος Χ» το 1979 έγιναν τα πιο διάσημα δίδυμα αδέλφια της γαλλικής showbiz. Χρησιμοποιώντας καθημερινή γλώσσα προσπάθησαν, με μεγάλη απήχηση, να εξηγήσουν τα μυστικά του σύμπαντος και όχι μόνο.

Η φήμη τους στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 τους έφερε αντιμέτωπους με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, καθώς στα βιβλία που ξεκίνησαν να εκδίδουν υπεραπλούστευαν κάποια από τα πιο περίπλοκα φυσικά και επιστημονικά φαινόμενα. Δεκάδες επιστήμονες έφτασαν να τους μηνύσουν για παραποίηση της φυσικής, της χημείας και της αστρονομίας.

Στις αρχές του 2000 οι δίδυμοι Μπογκντάνοφ βρήκαν έναν άλλο τρόπο για να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας. Με πρόσωπα εμφανώς παραμορφωμένα εμφανίστηκαν στο ευρύ κοινό ισχυριζόμενοι πως ποτέ δεν προχώρησαν σε καμία αισθητική παρέμβαση.

Εχθές έφυγε από την ζωή ο Ιγκόρ που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, έξι ημέρες μετά τον κατά 40 λεπτά μικρότερο αδελφό του Γκρίσκα, που επίσης κατέληξε από την ίδια νόσο στο ίδιο νοσοκομείο στο Παρίσι.

Και οι δύο παρά την λατρεία τους για τις επιστήμες παρέμειναν μέχρι τέλους ανεμβολίαστοι.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/01/2022