Κόσμος

Κορωνοϊός – Επιστροφή στα σχολεία με μάσκες, testing & αυστηρά μέτρα στην Ευρώπη

05.01.2022 | 13:12 Eνσωμάτωση

Με μάσκες επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές σε όλη την Ευρώπη μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που προκαλεί παντού η μετάλλαξη Όμικρον, οι περισσότερες κυβερνήσεις υιοθετούν μέτρα όπως συχνά τεστ και καραντίνα μετά την καταγραφή κρουσμάτων, προκειμένου τα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματα στις τάξεις.

Γαλλία: Επιστροφή στα θρανία με μάσκες

Με μάσκες επέστρεψαν στα σχολεία τη Δευτέρα περισσότεροι από 12 εκατομμύρια μαθητές στη Γαλλία. Το μέτρο είναι υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών.

Εάν κάποιος μαθητής διαγνωστεί θετικός, οι συμμαθητές του θα πρέπει να βγουν αρνητικοί σε τρία τεστ προκειμένου να παραμείνουν στο σχολείο.

Τα τμήματα θα κλείνουν μετά τον εντοπισμό 3 θετικών κρουσμάτων.

Ιταλία: Με αυστηρό πρωτόκολλο το άνοιγμα των σχολείων

Το διάστημα μεταξύ 7 και 10 Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία στην Ιταλία. Όλα τα παιδιά άνω των 6 ετών πρέπει να φορούν μάσκα.

Τα παιδιά στα νηπιαγωγεία θα μπαίνουν σε καραντίνα για μια εβδομάδα όταν θα εντοπίζεται ένα θετικό κρούσμα, ενώ για τους μαθητές μέχρι 10 ετών το μέτρο θα ενεργοποιείται όταν θα καταγράφονται δύο θετικά κρούσματα ανά τμήμα.

Οι μαθητές άνω των 12 ετών θα μπαίνουν σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 3 κρουσμάτων.

Υπάρχουν, ωστόσο, περιοχές που έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα αναβάλλουν το άνοιγμα των σχολείων για αργότερα.

Γερμανία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους τους μαθητές

Στη Γερμανία τα μαθήματα στα σχολεία ξεκίνησαν σε κάποια κρατίδια την περασμένη Δευτέρα, ενώ σε άλλα η επιστροφή αναμένεται σε λίγες μέρες. Όλοι οι μαθητές υποχρεούνται να φορούν μάσκες.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές άνω των 6 ετών σε ολόκληρη τη χώρα. Στο Βερολίνο οι αρχές σχεδιάζουν να προσφέρουν στους μαθητές τρία δωρεάν τεστ την εβδομάδα, με τα εμβολιασμένα παιδιά να εξαιρούνται από τον έλεγχο.

Ισπανία: Σκέψεις για επιστροφή στα σχολεία μόνο για τους μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού

Στις 10 Ιανουαρίου προγραμματίζεται η επιστροφή στα θρανία στην Ισπανία.

Λόγω της μεγάλης εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον η κυβέρνηση της Μαδρίτης εξετάζει το ενδεχόμενο στα σχολεία να επιστρέψουν μόνο οι μαθητές των μικρών τάξεων του Δημοτικού.

Οι περισσότερες περιφέρειες ωστόσο δεν σχεδιάζουν αλλαγές στα πρωτόκολλα που ισχύουν με βασικό τον κανόνα της χρήσης μάσκας από όλα τα παιδιά άνω των 6 ετών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/01/2022