Ελλάδα

Κορωνοϊός – Πάνω από 1.700 αστυνομικοί θετικοί στον ιό

05.01.2022 | 13:06 Eνσωμάτωση

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ εργαζομένων στην Αστυνομία τις τελευταίες ημέρες, μια διάδοση που ακολουθεί την εκθετική αύξηση που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα.

Ο κορωνοϊός έχει «χτυπήσει» και την ΕΛΑΣ, με εκατοντάδες κρούσματα να καταγράφονται μεταξύ αστυνομικών τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, περισσότερο από 1.700 αστυνομικοί έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότεροι εξ αυτών υπηρετούν στην ΓΑΔΑ, και σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Ασφάλεια, η Άμεση Δράση, η Ομάδα ΔΙΑΣ.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, έχουν δοθεί εντολές για τηλεργασία σε εκείνους που υπηρετούν στη Γραμματεία, και οδηγία να είναι σταθερά τα «ζευγάρια» των αστυνομικών που έχουν μαζί υπηρεσία.

Επίσης, έχει δοθεί εντολή να χωριστούν στις υπηρεσίες σε πρωινή και απογευματινή βάρδια και να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Σημειώνεται, πάντως, είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των αστυνομικών που νόσησαν τα τελευταία 24ωρα δεν έχει εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/01/2022