Κόσμος

Κορωνοϊός – Τι ισχύει για τα σχολεία σε άλλες χώρες

04.01.2022 | 20:01 Eνσωμάτωση

Με το πρώτο κουδούνι των σχολείων να ακούγεται τελικά στις 10 του μήνα και όχι αργότερα όπως ζητούσαν πολλοί ειδικοί , η χώρα μας φαίνεται πως ακολούθησε το παράδειγμα και άλλων χωρών οι οποίες θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία τους μετά τις διακοπές ή τα έχουν ανοίξει ήδη, πάντα με αυστηρά μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, στη Γαλλία, την ώρα που σήμερα καταγράφεται νέο ρεκόρ πανδημίας, τα σχολεία έχουν ανοίξει στις 3 του μήνα, με μάσκες για μαθητές από 6 ετών και όχι από 12 όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Στην Ολλανδία, οι μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων θα επιστρέψουν στα θρανία τους 10 Γενάρη, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους μαθητές λυκείων και πανεπιστημίων οι οποίοι χρησιμοποιούν τηλεκπαίδευση.

Στη Γερμανία, τα σχολεία έχουν ανοίξει κανονικά. Ωστόσο, στη Θουριγία έχει περάσει η λύση της τηλεκπαίδευσης, ενώ από την Τετάρτη και μετά το κάθε σχολείο θα αποφασίσει ξεχωριστά πως θα συνεχίσει την εκπαίδευση.

Στην Ιταλία, τα σχολεία θα λειτουργήσουν όπως και στην Ελλάδα, με 3 self-tests την εβδομάδα για τους μαθητές.

Στην Ισπανία, στις 10 Γενάρη θα ανοίξουν τα σχολεία, ενώ στη Μαδρίτη προβλέπεται σπαστό σύστημα με φυσική παρουσία και τηλεκπαίδευση.

Στον Καναδά, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση 2 εβδομάδων, ενώ στις ΗΠΑ, σε Μιλγουόκι, Κλίβελαντ και Ντιτρόιτ θα ανοίξουν με μια βδομάδα καθυστέρηση λόγω κρουσμάτων.

Στην Βρετανία, οι μαθητές δημοτικού και γυμνασίου πηγαίνουν στο σχολείο τους με μάσκες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/01/2022