Ελλάδα

Ιωάννινα – Ομολόγησε πως μαχαίρωσε και σκότωσε τον σύζυγό της

01.01.2022 | 20:19 Eνσωμάτωση

Μετά από πολύωρη ανάκριση, πολλές αντιφάσεις αλλά και το πόρισμα του ιατροδικαστή αποκαλύφθηκε η άγρια δολοφονία ενός 55χρονου στα Ιωάννινα.

Δράστης του εγκλήματος η σύντροφος του που μετα τη δολοφονία καθάρισε τόσο το φονικό μαχαίρι όσο και τον χώρο του εγκλήματος.

Υποστήριξε πως αυτοτραυματίστηκε

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης όταν το ζευγάρι για μια ακόμη φορά διαπληκτιζόταν έντονα. Περίπου στις 20:00 το βράδυ στις 30 Δεκέμβριου η 55χρονη κάλεσε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο σύντροφος της καθώς όπως ισχυρίστηκε είχε αυτοτραυματιστεί.

«Ελάτε γρηγορά ο άνδρας μου έχει αυτοτραυματιστεί. Πρέπει να πάει στο νοσοκομείο γρηγορά» ανέφερε.

Η νεκροτομή αποκάλυψε τη δολοφονία

Από το νοσοκομείο ενημερώθηκε η αστυνομία και δόθηκε εντολή για να πραγματοποιηθεί νεκροτομή στη σορό.

Εκεί διαπιστώθηκε πως ο 55χρονος έφερε τραύμα στον θώρακα στο ύψος της καρδίας από αιχμηρό αντικείμενο και δεν θα μπορούσε να το προκαλέσει ο ίδιος στον εαυτό του. Αμέσως αστυνομικοί προσήγαγαν την σύντροφο του στην ασφάλεια Ιωαννίνων εκεί που η 55χρονη επέμεινε στους αρχικούς τους ισχυρισμούς ότι δηλαδή το θύμα είχε αυτοτραυματιστεί.

Έσπασε μετά από πέντε ώρες

Από μεσημέρι της Παρασκευής που η 55χρονη βρισκόταν στα γραφεία της Ασφάλειας και για πέντε ολόκληρες ώρες επέμενε στο σενάριο του αυτοτραυματισμού όμως οι συνέχεις της αντιφάσεις την οδήγησαν τελικά στην ομολογία του εγκλήματος.

«Εγώ το έκανα. Ζητάω συγγνώμη δεν το ήθελα. Για μια ακόμη φορά τσακωνόμασταν. Φώναζε πολύ και του έλεγα να σταματήσει. Εγώ κρατούσα ένα μαχαίρι για να κόψω τυρί. Ο Βασίλης ήρθε από πίσω μου και με ακούμπησε στην πλάτη. Εγώ τρόμαξα και τον χτύπησα χωρίς να το καταλάβω στο στήθος» υποστήριξε.

Είχε καθαρίσει τον τόπο του εγκλήματος

Αμέσως μετα την ομολογία αστυνομικοί της ασφάλειας πήγαν στον τόπο του εγκλήματος με την 55χρονο όπως διαπιστώθηκε να έχει καθαρίσει τον χώρο, ενώ το μαχαίρι των 20 εκατοστών με το οποίο σκότωσε τον σύντροφο της το είχε τοποθετήσει στη θέση του.

H 55χρονη οδηγήθηκε στα δικαστήρια οπού έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/01/2022