Αθλητικά

Έγινε… άγαλμα στην Ινδία ο Ρονάλντο

01.01.2022 | 21:31 Eνσωμάτωση

Φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο έκαναν το καλύτερο Πρωτοχρονιάτικο δώρο στα ποδοσφαιρικά ινδάλματά τους.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι μόνο ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής. Είναι και πρότυπο και πηγή έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους. Κάπως έτσι το σκέφτηκαν στη μεγαλούπολη Πανάτζι της Ινδίας και κατασκεύασαν ένα άγαλμα του Πορτογάλου σταρ.

«Εάν θέλεις να πας το ποδόσφαιρο σε άλλο επίπεδο, τότε αυτόν (σ.σ. τον Ρονάλντο) πρέπει να βλέπουν τα αγόρια και τα κορίτσια μας και να εμπνέονται» τόνισε ο κατασκευαστής του αγάλματος, Μίκαελ Λόμπο.

Φυσικά, αυτό δεν είναι το μόνο άγαλμα του Πορτογάλου. Μία προτομή υπάρχει στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα, στη γενέτειρα του 36χρονου επιθετικού και την είχαν εγκαινιάσει οι τότε πρόεδρος και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Στην παραλία της Μαδέιρα έχει τοποθετηθεί και ένα ακόμα άγαλμα του Ρονάλντο σε φυσικό μέγεθος, ενώ την περίοδο που έπαιζε στη Ρεάλ, ο Κριστιάνο είχε… κλωνοποιηθεί με ένα ομοίωμα στο μουσείο κεριού της Μαδρίτης.

Πάντως, δεν λείπουν και οι λιγότερο ρεαλιστικές απεικονίσεις του Ρονάλντο, οι οποίες δεν τον κολακεύουν ιδιαίτερα.

Αντίθετα, ιδιαίτερα κολακευτική είναι η μεγάλη τοιχογραφία του Λιονέλ Μέσι, που δημιουργήθηκε σε μία πολυκατοικία στο Ροσάριο. Είναι το μέρος που γεννήθηκε ο Αργεντινός, οι συντοπίτες του τον λατρεύουν και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 01/01/2022