Κόσμος

Κορωνοϊός – Στην σκιά της «Όμικρον» Ευρώπη & ΗΠΑ

30.12.2021 | 12:59 Eνσωμάτωση

«Σπάνε» καθημερινά τα ρεκόρ κρουσμάτων που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νέο ρεκόρ με 208.000 νέες μολύνσεις κατέγραψε η Γαλλία. Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, συνέκρινε τη νέα μετάλλαξη με παλιρροϊκό κύμα.

Τα ρεκόρ κρουσμάτων «έσπασαν» και στην Ιταλία με πάνω από 98.000, την Πορτογαλία με σχεδόν 27.000, και τη Δανία με περισσότερες από 23.000 νέες μολύνσεις.

Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων σημειώθηκε και στην Βρετανία με περισσότερες από 180.000 νέες μολύνσεις.

Την ώρα που η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να κάνουν την τρίτη δόση, αντιεμβολιαστές διαδήλωσαν έξω από εμβολιαστικό κέντρο.

Προκάλεσαν ζημιές, απείλησαν το προσωπικό και έκλεψαν διαγνωστικά τεστ τα οποία πέταξαν στα σκουπίδια.

Στην Ισπανία, όπου για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τις 100.000, η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει την καραντίνα στις επτά ημέρες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εν μέσω του χάους που προκαλούν οι ελλείψεις διαγνωστικών τεστ στα φαρμακεία, καταγράφηκαν σχεδόν μισό εκατομμύριο νέα κρούσματα ενώ οι ουρές μπροστά στα διαγνωστικά κέντρα μεγαλώνουν συνεχώς.

Έκκληση για αυξημένη προσοχή ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσούν και πεθαίνουν είναι ανεμβολίαστοι.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/12/2021