Ελλάδα

Πάτρα – 21 θάνατοι ηλικιωμένων σε γηροκομείο σε έναν μήνα

30.12.2021 | 12:58 Eνσωμάτωση

Μπορεί μέχρι τώρα να είχε γίνει γνωστό ότι ήταν 11 οι ηλικιωμένοι που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στο ιδιωτικό γηροκομείο της Πάτρας, νέες πληροφορίες, όμως, κάνουν λόγο για 21 απώλειες μέσα σε μόλις έναν μήνα.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν συγγενείς των θυμάτων, από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί συνολικά 21 θάνατοι ηλικιωμένων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι τρεις από τους 21 θανάτους σημειώθηκαν μέσα στη μονάδα φροντίδας, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία από το ίδιο το γηροκομείο, θετικοί στον κορωνοϊό είχαν εντοπιστεί 51 από τους 77 φιλοξενούμενους, καθώς και επτά εργαζόμενοι στη μονάδα.

Όπως αναφέρουν οι συγγενείς των ηλικιωμένων, εργαζόμενοι στο γηροκομείο προσπαθούσαν συνεχώς να πείσουν τους ηλικιωμένους να μην εμβολιαστούν, καθώς μέλη της διοίκησης ήταν κατά του εμβολίου, με τις μαρτυρίες να υποστηρίζουν, επίσης, ότι μέλος της διοίκησης που νοσούσε από κορωνοϊό πέρασε την καραντίνα του μέσα στο γηροκομείο.

Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές για μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, που δήλωναν ανοικτά ότι είναι αντιεμβολιαστές, και παράλληλα συνέχιζαν να βρίσκονται στον χώρο της μονάδας και μετά την εφαρμογή της αναστολής εργασίας.

Κανένα απολύτως μέτρο

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με καταγγελία συγγενή στην ίδια ιστοσελίδα, πριν από λίγες ημέρες δεν εφαρμοζόταν κανένα απολύτως μέτρο κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, ούτε υπήρχε έλεγχος για το ποιος μπαίνει μέσα στους χώρους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/12/2021