Ελλάδα

Τέλος η μουσική – Ρεβεγιόν έως τις 2 το πρωί την Πρωτοχρονιά

29.12.2021 | 20:05 Eνσωμάτωση

Οι επιχειρηματίες της διασκέδασης δεν φαίνεται να συμμερίζονται την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη λήψης μέτρων. Κατακρίνουν την απόφαση για απαγόρευση της μουσικής, ενώ θεωρούν ότι το ρεβεγιόν έπρεπε να γίνει κανονικά, τα μαγαζιά να λειτουργήσουν και μετά τις 2 και τα μέτρα να εφαρμοστούν μετά την πρωτοχρονιά. Την ίδια στιγμή όπως θα δούμε στο ρεπορτάζ κάποιοι πελάτες αποφάσισαν να κάνουν την νύχτα μέρα δηλαδή να ξεκινήσουν το πάρτι από νωρίς.

Μπορεί να επιτρέπεται το ρεβεγιόν και εκτός σπιτιού ως τις 2 τα ξημερώματα ωστόσο η απαγόρευση της μουσικής κλείνει πρόωρα τα κέντρα διασκέδασης. Ανάστατοι επιχειρηματίες και πελάτες… που είδαν τα σχέδια της πρωτοχρονιά να ακυρώνονται την τελευταία στιγμή.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι το κλείσιμο της μουσικής αλλά και η υποχρέωση οι πελάτες να παραμένουν καθιστοί.

Όπως λέει ο τραγουδιστής Γιάννης Καψάλης, τα μέτρα ανακοινώθηκαν κυριολεκτικά στο παρά 5! Αφού έγιναν οι προμήθειες από τους επιχειρηματίες κι αφού ο κόσμος είχε κάνει ήδη τα σχέδιά του. Για άλλη μία φορά -υποστηρίζει- οι επαγγελματίες της νύχτα είναι σε απόγνωση.

«Δεν μπορείς να αφήνεις κέντρα διασκέδασης μέχρι της 2 χωρίς μουσική. Τι θα κάνουμε; Θα παίζουμε τις κουμπάρες; Πήραν κάβες.. ετοιμάστηκαν για το μεγάλο ρεβεγιόν… καταλαβαίνω ότι είναι θέμα υγείας.. αλλά θα μπορούσαν να μπαίνουν εμβολιασμένοι με rapid τεστ.. πάλι εμάς στήνουν στον τοίχο. Τραγουδιστές φωτιστές ηχολήπτες είμαστε στο έλεος του Θεού», δήλωσε.

Οι επιχειρηματίες ζήτησαν μία παράταση δύο ημερών… μία παράταση που δεδομένης της κατάστασης.. δεν δόθηκε… κι έτσι μετρούν ακυρώσεις.

Η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι τέτοια που η υπερπροσπάθεια των επιχειρηματιών να τηρήσουν τα μέτρα κατά γράμμα δεν ήταν αρκετή ώστε να παραμείνουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

Μπλόκο και στα… κατ’οικον πάρτι

Οι πιο ευρηματικοί έχουν σκεφτεί ήδη εναλλακτικές. Πολλοί σχεδιάζουν να κάνουν τη μέρα νύχτα. Να ξεκινήσουν δηλαδή το πάρτι από νωρίς το μεσημέρι όσο δεν θα υπάρχουν ακόμα απαγορεύσεις και να το λήξουν αργά το βράδυ, με την έναρξη των ελέγχων.

Παρά τη ρητή αναφορά του Υπουργού Υγείας ότι απαγορεύεται η διενέργεια πάρτι σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα για πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν σε σπίτια.

Ενώ με το άκουσμα των ανακοινώσεων αυξήθηκε και το ενδιαφέρον για ενοικιάσεις airbnb διαμερισμάτων ειδικά για τα βράδια της παραμονής και της Πρωτοχρονιάς.

Αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι σε πάρκα και πλατείες.

«Μας κατέστρεψε αυτό το μέτρο» – Αγανάκτηση ιδιοκτητών εστίασης & διασκέδασης

«Μας αναγκάζουν να προχωρήσουμε σε απολύσεις, τα βραδινά μαγαζιά δεν υπάρχει λόγος να ανοίγουν χωρίς μουσική», δήλωσε στο MEGA, o Αθανάσιος Τσέτης, καταστηματάρχης στην εστίαση και την διασκέδαση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/12/2021