Ελλάδα

Νέα μέτρα – Οι αλλαγές σε εστίαση, διασκέδαση, ρεβεγιόν από αύριο Πέμπτη

29.12.2021 | 19:56 Eνσωμάτωση

Η έκρηξη των κρουσμάτων και η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα, πρόλαβε το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και ανάγκασε την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα νωρίτερα.

Από αύριο 30 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί, η εστίαση και η διασκέδαση θα λειτουργεί μόνο για καθήμενους, με όριο τα 6 άτομα ανά τραπέζι, χωρίς μουσική, μέχρι τα μεσάνυχτα με εξαίρεση το ρεβεγιόν της παραμονή της Πρωτοχρονιάς όπου το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 02.00 το πρωί.

Στο στόχαστρο τα… πάρτι

Πονοκέφαλο αποτελούν πλέον τα αυτοσχέδια πάρτι που θα πάρουν «φωτιά» σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και πλατείες, με την κυβέρνηση να τα απαγορεύει προκειμένου τα ρεβεγιόν να μη μεταφερθούν στους δρόμους.

Χαρακτηριστικά, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε στο υπουργείο Υγείας, ανέφερε το εξής:

«Θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης – πάρτι, είτε σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο χώρο, που θα έχει τα χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους μισθωμένους χώρους».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι καινούργιοι περιορισμοί εφαρμόζονται για την αναχαίτιση της μετάλλαξης Όμικρον, ώστε να σταματήσει να πιέζεται το ΕΣΥ, που βρίσκεται στα όριά του.

Την ίδια στιγμή, στον ‘αέρα’ βρίσκονται και τα ρεβεγιόν στα πολυτελή ξενοδοχεία, τα οποία περιελάμβαναν μουσική.

Τίθενται επίσης σε ισχύ η επέκταση της τηλεργασίας και η υποχρέωση για χρήση διπλής μάσκας ή υψηλής προστασίας στα σουπερμάρκετ και τα μέσα μεταφοράς.

«Παράθυρο» για επέκταση της υποχρεωτικότητας

Η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ανέβηκε κατά 10 μονάδες και η κυβέρνηση αποδοκιμάζει όσους ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια δεν καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον η οποία είναι κυρίαρχη αλλά με ήπια συμπτώματα, ενώ δεν αποκλείεται επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Ο εμβολιασμός είναι η απάντηση στη μετάλλαξη «Ο», τονίζουν από την κυβέρνηση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/12/2021