Αθλητικά

Αντιδράσεις από τις ομάδες για τα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν τα γήπεδα

28.12.2021 | 13:20 Eνσωμάτωση

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των ομάδων της Super League για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει πλαφόν για την προσέλευση των οπαδών στα γήπεδα. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός ζήτησε να γίνει η αυριανή κλήρωση του Κυπέλου από τους εκπροσώπους των ομάδων και όχι από τους αξιωματούχους της ΕΠΟ.

Τη σφοδρή αντίδραση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, συναντά το πλαφόν που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για την πληρότητα των γηπέδων στο 10% και το ανώτατο όριο στους 1.000 θεατές.

Το άθλημα πληρώνει το μάρμαρο για την αδυναμία ελέγχου σε άλλους τομείς.

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει πως οι αποφάσεις της Κυβέρνησης συνιστούν λουκέτο για τα γήπεδα και καλεί τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε άμεση αναθεώρησης τους.

«Σεβόμαστε απόλυτα όλα τα μέτρα που θα διαφυλάξουν την κοινωνία, όμως στεκόμαστε άφωνοι μπροστά σε αποφάσεις που καταδικάζουν σε λουκέτο τα γήπεδα, διότι αυτό είναι το 10%, ΛΟΥΚΕΤΟ, καθώς λειτουργικά αυτό σημαίνει για τις ΠΑΕ το 10%… Καλούμε την κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων επειδή έχουν χάσει κάθε αίσθημα δικαίου, να αναθεωρήσουν άμεσα την απόφασή τους ώστε να ληφθούν δίκαια μέτρα και περιορισμοί για όλους τους πολίτες, είτε είναι φίλαθλοι και παρακολουθούν ποδόσφαιρο είτε παρακολουθούν θέατρο και συναυλίες είτε διασκεδάζουν σε εστιατόρια και χώρους εστίασης», ήταν η ανακοίνωση του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι βάζει στο στόχαστρο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τις ενέργειες της.

«Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας βάζουν στο στόχαστρο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι σημερινές ανακοινώσεις προσυπογράφουν κατ’ ουσία το μαρασμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και περιθωριοποιούν τους φιλάθλους», ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός.

To Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ θα συνεδριάσει σήμερα στις 3 για να καθορίσει τις αντιδράσεις του.

Τη διενέργεια της αυριανής κλήρωσης της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου από τους εκπροσώπους των ομάδων και όχι από τους αξιωματούχους της ΕΠΟ, ζήτησε με ανακοίνωση του ο Ολυμπιακός:

«Ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ουσιαστικά η διαφάνειά της είναι να συμμετάσχουν στη διαδικασία της κληρώσεως ενεργά οι αξιωματούχοι των ομάδων που απέμειναν στον θεσμό, ήτοι διαλέγοντας ο κάθε αξιωματούχος από έναν κλήρο. Μάλιστα επειδή θα κληρωθούν 7 ομάδες και θα υπάρχει και μια που θα απομείνει προτείνουμε να τραβήξουν από την κληρωτίδα οι εκπρόσωποι των 7 ομάδων και όχι ο δικός μας εκπρόσωπος».

H κλήρωση θα γίνει αύριο στις 2 το μεσημέρι.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 28/12/2021