Ελλάδα

Έρχονται νέα μέτρα για την Όμικρον που «καλπάζει»

27.12.2021 | 16:44 Eνσωμάτωση

Με κομμένη την ανάσα οι επαγγελματίες αλλά και οι πολίτες περιμένουν άμεσα ο Θάνος Πλεύρης να εξειδικεύσει πως θα διασκεδάζουμε και πως θα εργαζόμαστε μετά την επέλαση της Όμικρον, καθώς οι ειδικοί περιμένουν πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων. 

Αλλαγές που θα ισχύσουν όπως όλα δείχνουν από τις 3 Ιανουαρίου, χωρίς τίποτα να αποκλείει αν το επιβάλλουν οι συνθήκες να μπουν και άλλα μέτρα στο τραπέζι. Κάποιοι λένε πως τα μέτρα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο.

Νέα μέτρα στο τραπέζι

Σύμφωνα με το 1ο σενάριο  τα μέτρα θα εφαρμοστούν πριν την Πρωτοχρονιά και θα περιλαμβάνουν αλλαγές σε εστιατόρια με μουσική, μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Παράλληλα θα υπάρχει αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας, καθώς θα κλείνουν είτε στις 23:00, είτε στις 24:00, ενώ θα απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες και θα μειωθούν οι θαμώνες ανά τετραγωνικό.

Το 2ο σενάριο, για μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά, περιλαμβάνει τον αποκλεισμό των μη εμβολιασμένων από τους ανοιχτούς χώρους εστίασης – διασκέδασης, καθώς και αυξημένο testing για εργαζόμενους και μαθητές, παράλληλα με επέκταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας από 20% στο 50-60%.

Επίσης, αναμένεται να απαγορευτούν οι σχολικές εκδρομές, ενώ με λιγότερους ή χωρίς θεατές θα διεξάγονται οι αγώνες στα γήπεδα.

Η κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε τονίστηκε και κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου και τονίστηκε η ανάγκη εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση από την άλλη τονίζει πως όλα τα μέτρα θα λαμβάνονται βήμα βήμα με γνώμονα το πώς κινείται η Όμικρον.

Στις 17:30 οι ανακοινώσεις

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η συνεδρίαση των Ειδικών σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν.

Η συνεδρίαση είναι μαραθώνια και πλέον όλοι περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη οι οποίες θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας στις 17:30.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 27/12/2021