Ελλάδα

Αγία Βαρβάρα – Πήγε να εμβολιαστεί στη θέση άλλου – Τους έπιασαν στα πράσα

25.12.2021 | 20:03 Eνσωμάτωση

Να εξασφαλίσει πιστοποιητικό για τον κορωνοϊό, χωρίς ο ίδιος να εμβολιαστεί, επιχείρησε ένας 29χρονος, αλλά συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φορούσε σκούφο και μάσκα με αποτέλεσμα να μη φαίνονται καθαρά τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης, ένας άνδρας εμφανίστηκε στο εμβολιαστικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας, προκειμένου να εμβολιαστεί, αλλά όταν οι υπεύθυνοι είδαν την ταυτότητα, που είχε μαζί του, αμέσως κατάλαβε ότι δεν ήταν το ίδιο πρόσωπο.

Ο άγνωστος, μόλις είδε ότι τον αντιλήφθηκαν, το έβαλε στα πόδια, αλλά άφησε πίσω του την ταυτότητα. Οταν ο 29χρονος πήγε το απόγευμα να την παραλάβει, οι υπεύθυνοι του κέντρου ενημέρωσαν την αστυνομία και στελέχη της Άμεσης Δράσης του πέρασαν χειροπέδες.

Ο 29χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παράβαση των κανονισμών για την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού.

Ομόνοια: Έδωσε 25 ευρώ σε άστεγο για να εμβολιαστεί στη θέση άλλου

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Πέμπτη στο νοσοκομείο Λοιμωδών στη Δυτική Αττική ένας άνδρας πήγε να κάνει το εμβόλιο με ταυτότητα αλλού προσώπου και συνελήφθη όταν έγινε αντιληπτή η πλαστοπροσωπία.

Όλα ξεκινήσαν στην πλατεία Ομονοίας. Γύρω στις 16:00 ένας άνδρας Ρομά φέρεται να προσέγγισε έναν άστεγο, τοξικοεξαρτημένο και να του πρότεινε για 25 ευρώ να κάνει το εμβόλιο στη θέση συγγενικού του προσώπου.

Ο 46χρονος άστεγος συμφώνησε και με την ταυτότητα που του έδωσε ο άνδρας πήγε στο νοσοκομείο Λοιμωδών, όπου και επιχείρησε να κάνει το εμβόλιο.

Το πρωί της Παρασκευής συνελήφθη και ο άνδρας στο όνομα του οποίου επιχειρήθηκε να βγει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/12/2021