Κόσμος

Σε τέταρτη δόση προχωράει το Ισραήλ – Έκτακτα μέτρα για την Πορτογαλία

22.12.2021 | 16:58 Eνσωμάτωση

Το Ισραήλ ανακοίνωσε απόψε ότι, κατόπιν σύστασης μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων, θα προσφέρει και τέταρτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, εν μέσω των κλιμακούμενων ανησυχιών για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, η τέταρτη δόση θα απευθύνεται επίσης στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

«Οι πολίτες του Ισραήλ ήταν οι πρώτοι στον κόσμο που έλαβαν την τρίτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 και συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, με την τέταρτη δόση» ανέφερε ο Μπένετ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προέτρεψε όσους πληρούν τα κριτήρια «να πάνε να εμβολιαστούν»

Για τέταρτη δόση εμβολιασμού ετοιμάζεται και η Γερμανία σύμφωνα με τον νέο υπουργό Υγείας της χώρας.

Έκτακτα μέτρα στην Πορτογαλία

Η κυβέρνησης της Πορτογαλίας αποφάσισε σήμερα το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και των μπαρ και συνέστησε στους κατοίκους να εργαστούν από το σπίτι από τις 26 Δεκεμβρίου έως τουλάχιστον τις 9η Ιανουαρίου, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά της COVID-19 κατά την περίοδο των εορτών.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε επίσης ότι αρνητικό τεστ κορονοϊού θα είναι υποχρεωτικό για τη διαμονή στα ξενοδοχεία της χώρας και δήλωσε ότι οι αρχές θα περιορίσουν τις υπαίθριες συγκεντρώσεις σε 10 άτομα ανά ομάδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/12/2021