Ελλάδα

Ιωάννα Γιαγκουλάρη – Εφιάλτης ο κορωνοϊός για την 40χρονη – Τι έζησε στο νοσοκομείο

22.12.2021 | 17:22 Eνσωμάτωση

Ο κορωνοϊός ξεκληρίζει οικογένειες και χωρίζει φίλους. Έτσι κι έγινε με τον Μπάμπη από τη Μύκονο που με μια συγκινητική ανάρτηση αποχαιρέτησε τον φίλο του, Γιώργο που έχασε τη μάχη με τον ιό.

«Δυστυχώς ο Γιωργάρας δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο, όπως μου είχε πει πολλές φορές. Πιθανότατα θα ήταν ακόμα μαζί μας αν είχε πράξει διαφορετικά» ανέφερε φίλος του νεαρού που έχασε τη ζωή του και συνέχισε: «Ήταν φαν των συνωμοσιολογιών γενικά. Πίστευε ότι κάποιοι ήθελαν να μας κάνουν κακό. Ευτυχώς τις συζητήσεις τις κρατούσαμε σε ένα επίπεδο γιατί ήταν λίγο ξεροκέφαλος. Αλλά δεν ήθελε να το κάνει. Φοβόταν κιόλας».

Οι πλάκες και τα γέλια που έκαναν μαζί στο νησί των ανέμων ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Και όπως λέει, ο Γιώργος δεν είναι ο μοναδικός φίλος που «χάνει» από κορωνοϊό. «Έχω χάσει πολλούς φίλους και δεν θα ήθελα να χάσω άλλους. Κι όλοι αυτοί που έχασα ήταν ανεμβολίαστοι. Ανεξαιρέτως».

Και από τη Μύκονο στην Άρτα εκεί που μια μικροβιολόγος έχασε τη μάχη στην ΜΕΘ Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

«Τίποτα δεν είχε υποκείμενα, τη χτύπησε πάρα πολύ βαριά ο covid. Έκανε μεγάλη ζημιά στους πνεύμονες κι αυτό ήταν. Την είχαν ξυπνήσει πήγαινε καλά. Μετά έπαθε αυτή την ενδονοσκομειακή λοίμωξη οπότε, την πήρε πίσω πάλι από την αρχή. Δυστυχώς, πολεμώντας τη λοίμωξη, μετά άρχισαν και τα υπόλοιπα τα όργανα. Έπαθε δηλαδή πολυοργανικό επεισόδιο» εξήγησε ο σύζυγος της μικροβιολόγου. Η 60χρονη μικροβιολόγος, που διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στην Άρτα, δεν είχε εμβολιαστεί. Αφήνει πίσω δύο γιους και σύζυγο.

«Είπα θα βγω για να κάνω γιορτές με το γιο του»

Η Ιωάννα Γιαγκουλάρη κατάφερε να πάρει εξιτήριο λίγες μέρες πριν τις γιορτές. «Είχα πείσμα και είχα πει ότι εγώ τα Χριστούγεννα θα περάσω με την οικογένεια μου. Τέλος».

Κι έτσι θα γίνει για την 40χρονη Ιωάννα που βγήκε νικήτρια από τη μάχη με τον κορωνοϊό. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και τα πολλά υποκείμενα νοσήματα πήρε το εξιτήριο μια ανάσα πριν από τις γιορτές.

Αδημονούσε να επιστρέψει κοντά στον 17χρονο γιο της και το αγαπημένο τους σκυλάκι. «Και τα δύο παιδιά μου – γιατί και τα δύο είναι παιδιά μου- τα σκεφτόμουν πάρα πολύ έντονα τι θα κάνουν αν φύγω από τη ζωή».

Στη διάρκεια της νοσηλείας της είδε πολλούς να διασωληνώνονται κι άλλους να φεύγουν. Είδε μέχρι και την ίδια να βγάζει αίμα από τα πνευμόνια της.

«Όταν πήγα στο νοσοκομείο και άρχισα να έχω φλέγματα. Είχα φλέγματα με αίμα. Ρώτησα τους γιατρούς και μου είπαν από τον ιό. Σκέφτηκα τους ανθρώπους κάποτε που είχαν φυματίωση» είπε η ίδια.

Έκανε όμως και δυνατές φίλιες με τους ασθενείς στα διπλανά κρεβάτια. «Έχουμε ανταλλάξει τα τηλέφωνα με τα κορίτσια. Πήρε χτες να μάθω πως είναι η 19χρονη εγκυούλα μας. Είναι ανεμβολίαστη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά γιατί είναι και στον μήνα της».

«Όταν μπει στο νοσοκομείο η μαμά μου φοβήθηκα μήπως δεν βγει. Ευτυχώς με διέψευσαν τα γεγονότα» ανέφερε ο γιος της Ιωάννα Γιαγκουλάρη. «Μιλούσα μέσω ίντερνετ όσο καιρό νοσηλευόταν, αλλιώς θα ήταν πολύ μεγαλύτερο άγχος».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/12/2021