Ελλάδα

Κορωνοϊός – Ανατροπή με τα νέα μέτρα – Δύο δωρεάν self-test σε όλους για τα ρεβεγιόν

21.12.2021 | 12:52 Eνσωμάτωση

Παρά τις εισηγήσεις για rapid test το ρεβεγιόν, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην είναι υποχρεωτικό και να υπάρξει ισχυρή σύσταση για self-test.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο ίδιος στο υπουργικό συμβούλιο και ελήφθη για δύο λόγους: Πρώτον, λειτουργικά θα υπήρχαν προβλήματα λόγω των ημερών και άρα ταλαιπωρία των πολιτών, και δεύτερον, υπάρχει και ένα στοιχείο αδικίας σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμένους και στην οικονομική τους επιβάρυνση.

Έτσι, θα δοθούν δυο ακόμη δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό με τη σύσταση το πρώτο να χρησιμοποιηθεί στις γιορτές και το δεύτερο μετά την Πρωτοχρονιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήδη η πολιτεία έχει διαθέσει 80 εκατ. self-test αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ και τόνισε πως οι καλύτερες γιορτές είναι οι ασφαλείς γιορτές.

Επίσης «άνοιξε παράθυρο» για νέα μέτρα μέσα στον Ιανουάριο – αν χρειαστούν –, τα οποία μπορεί να είναι η επέκταση της τηλεργασίας ή νέα ωράρια στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά όχι κλείσιμο των σχολείων.

Πάντως, καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί, και όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και από το κατά πόσο θα τηρήσουμε όλοι τα ισχύοντα μέτρα σε συνδυασμό με την αύξηση των εμβολιασμών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/12/2021