Κόσμος

Ρολά σε εστίαση και περιορισμό ατόμων στα ρεβεγιόν φέρνει η Όμικρον στην Ευρώπη

20.12.2021 | 20:08 Eνσωμάτωση

Η μετάλλαξη Όμικρον ρίχνει πολύ βαριά την σκιά της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Tίποτα δε θυμίζει Χριστούγεννα στην Ολλανδία. Ο εφιάλτης του lockdown επέστρεψε απογοητεύοντας τους Ολλανδούς.

Τα 123 κρούσματα της Όμικρον δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση. Εστίαση και μπαρ θα παραμείνουν κλειστά.

Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία, ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ολλανδικής κυβέρνησης τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα εορταστούν και φέτος με όριο τα 6 άτομα ανά σπίτι.

Με την ταχύτητα διασποράς της «Όμικρον» τα νοσοκομεία της χώρας θα έφταναν στα όριά τους μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Βρετανία

Στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν σχεδόν 25.000 νέες μολύνσεις από την Όμικρον. Τουλάχιστον 104 άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ είναι η μοναδική χώρα που καταγράφει 12 νεκρούς από την Όμικρον.

Παρά την ασφυκτική πίεση που δέχεται ο Μπόρις Τζόνσον μετά και την τελευταία αποκάλυψη της Guardian με το πάρτυ στην Ντάουνιγκ Στριτ πριν από ένα χρόνο αλλά και τις απειλές των βουλευτών του ότι θα παραιτηθούν εκείνος σκέφτεται να πάρει το ρίσκο.

Τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια:

– Αυστηρή σύσταση για περιορισμό ατόμων στο ρεβεγιόν.
– Πρόστιμο σε περίπτωση που είναι πάνω από 6 άτομα
– Επιστροφή σε σκληρό lockdown

Ωστόσο, τα στοιχεία που έρχονται και από τη μετάλλαξη Όμικρον, οδηγούν τον Τζόνσον να μην αποκλείει ένα καθολικό lockdown μετά τις γιορτές.

Γαλλία

Δραματική είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ της Γαλλίας.

«Η εντατική στο νοσοκομείο Μάλχαουζ είναι γεμάτη καθώς οι ασθενείς έρχονται τις τελευταίες 20 μέρες. 70% των ασθενών στις εντατικές έχουν κορωνοϊο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο γιατρός του νοσοκομείου Emile Muller, Καλντούν Κουτεφάν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/12/2021