Υγεία

Με ένα υγιέστατο κοριτσάκι στην αγκαλιά η πρώτη έγκυος που έλαβε μονοκλωνικά αντισώματα

20.12.2021 | 17:05 Eνσωμάτωση

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο η 30χρονη Ζωή, η πρώτη έγκυος που της χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.

«Είχε κορωνοϊό και παρόλο που δεν είχε κάνει τα εμβόλια με το που πήρε τα αντισώματα έγινε καλά» τόνισε ο σύζυγός της.

Σύμφωνα με τον σύζυγο της 30χρονης, που μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS, τα αποτελέσματα των μονοκλωνικών φάνηκαν από την πρώτη κιόλας ημέρα.

«Ενώ είχε λίγο πυρετό και δεν έπαιρνε αντιβίωση, εντάξει ήταν και στη γέννα και φοβόμασταν κιόλας. Την άλλη μέρα έγινε περδίκι, κατά χάρη Θεού και με τα αντισώματα να λέμε την αλήθεια ναι» σημείωσε.

«Είχαμε πολύ γρήγορη εξαφάνιση συμπτωμάτων, δηλαδή του πυρετού που είχε. Είχε ανεβάσει μέχρι 39,5 πυρετό, μείωση του βήχα» υπογράμμισε ο επικεφαλής της μαιευτικής κλινικής Δημήτρης Μπαλαξής.

Με μια συγκινητική ανάρτηση ο επικεφαλής της Μαιευτικής κλινικής, Δημήτρης Μπαλαξής ανακοίνωσε το χαρμόσυνο γεγονός. «Προφανώς και είχε ανησυχήσει και ποια δεν φοβόταν με τόσα που ακούγονται για τις έγκυες με κορωνοϊό. Και χτες ήρθε η γυναίκα και γέννησε φυσιολογικά» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλαξής.

«Μας ρώτησαν αυτό το πράγμα επειδή έχει κορωνοϊό, αν θέλει να πάρει αντισώματα. Είπαμε εμείς «ναι ας πάρει αντισώματα». Ρωτήσαμε και τη γιατρό μας και μας άφησε. Παρόλο που δεν είχαμε κάνει τα εμβόλια δηλαδή και εμβόλια να κάναμε πάλι δεν θα προλαβαίναμε, έγινε καλά» συμπλήρωσε ο σύζυγος της 30χρονης.

Τόσο η 30χρονη όσο και το οικογενειακό της περιβάλλον δεν είχε εμβολιαστεί. Νόσησαν όλοι με κορωνοϊό κι ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά για την Ζωή που κόλλησε κορωνοϊό στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

«Δεν κάναμε εντάξει. Ούτε εγώ έκανα, ούτε οι συγγενείς μου. Και περάσαμε όλοι τον κορωνοϊό δηλαδή και χωρίς να είμαστε εμβολιασμένοι. Τα ¾ από το σόι μας τον περάσαμε τον κορωνοϊό και δεν είχαμε κάνει τα εμβόλια» πρόσθεσε ο σύζυγος της Ζωής.

Κατέληξε από κορωνοϊό γνωστός ξενοδόχος

Ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες των Τρικάλων, ο ξενοδόχος Λάμπρος Παπαγεωργίου «έφυγε» το απόγευμα της Κυριακής μετά από 1 μήνα μάχης με τον κορωνοϊό.

«Υπήρχε ένα υποκείμενο νόσημα, το οποίο προφανώς λειτούργησε… ναι. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι έπρεπε να τον έχω βουτήξει και να έχω φύγει Αθήνα. Ίσως κάτι να γινόταν. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συμβεί, πολύ πιθανό να τον είχα αυτή τη στιγμή» υποστήριξε η σύζυγος του 59χρονου.

Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS η σύζυγος του, ο 59χρονος ήταν διπλά εμβολιασμένος ωστόσο, ο κορωνοϊός τον «βρήκε» λίγο πριν κάνει την 3η δόση.

«Την τρίτη δεν πρόλαβε, την τρίτη δόση. Δύο δόσεις κανονικά. Ήταν ακριβώς πάνω στο διάστημα. Τον Ιούνιο είχαμε κάνει. Μαζί την είχαμε κάνει την δεύτερη δόση, στα μέσα Ιουνίου, οπότε είχε… Προγραμμάτιζε και την τρίτη» συμπλήρωσε η σύζυγός του.

Εξαιρετικός επιχειρηματίας αλλά και οικογενειάρχης, ο 59χρονος αφήνει πίσω του τρία παιδιά.

«Φοβόταν να κάνει το εμβόλιο»

Σε πένθος έχει βυθιστεί η Πάτρα μετά τον χαμό 57χρονου πατέρα πέντε παιδιών, που πάλευε 1 μήνα στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

«Μπήκε στη διασωλήνωση και μετά τα όργανα έπαψαν να λειτουργούν, μόνο η καρδούλα. Ε η καρδούλα πόσο να αντέξει μόνη της όταν τα ζωτικά όργανα δε λειτουργούν;» ανέφερε συγγενής του 57χρονου.

Ο φόβος ήταν εκείνος που κράτησε τον 57χρονο από το να εμβολιαστεί σύμφωνα με συγγενή τους.

«Το φοβόταν λογικά, ήταν υπό σκέψη. Εντάξει τώρα κάντε το εμβόλιο. Τι να σας πω κι εγώ 3η – 4η δόση θα βγουν διάφορα. Κάντε τα κι όπου βγάλει. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος» συμπλήρωσε.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών ενώ είχε τη χαρά να δει και δύο εγγόνια.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/12/2021