Κόσμος

Συγκρούσεις αντιεμβολιαστών – αστυνομίας σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις

19.12.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να «καλπάζει» με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα την ημέρα στην Ευρώπη, αλλά υπάρχουν και αυτοί που αρνούνται πεισματικά μετά από σχεδόν δύο χρόνια να δουν την πραγματικότητα.

Χιλιάδες αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου απαιτώντας να μην επιβληθούν νέα μέτρα την στιγμή που το Λονδίνο έχει μετατραπεί σε επίκεντρο για την μετάλλαξη Όμικρον.

Για περισσότερες από τρεις ημέρες τα κρούσματα ξεπερνούν τις 90.000 και ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να επιβάλλει νέα αυστηρά μέτρα στα πρότυπα του περσινού lockdown πιθανότατα από τις 27 Δεκεμβρίου.

Γερμανία

Ένταση, συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και δεκάδες συλλήψεις, περιελάμβανε αντίστοιχη συγκέντρωση στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Η νέα κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς με τα κρούσματα στην χώρα να είναι την προηγούμενη εβδομάδα σταθερά πάνω από 40.000 την ημέρα, προσανατολίζεται στην επιβολή ακόμη και γενικού lockdown προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Στην χώρα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που βλέπουν ακροδεξιά στοιχεία πίσω από τις συγκεκριμένες διαδηλώσεις.

Γαλλία

Στο Παρίσι χιλιάδες αρνητές της πανδημίας ζήτησαν την κατάργηση του υγειονομικού πιστοποιητικού, των περιορισμών της κυβέρνησης και την παραίτηση του Γάλλου προέδρου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τις γιορτές είναι πιθανό να προχωρήσει σε νέα μέτρα μέσα στις γιορτές. Καμία επιστημονική απόδειξη όπως φαίνεται δεν είναι δυνατό να μεταπείσει τους αντιεμβολιαστές.

Ιταλία

Στην Ιταλία η κεντρική πλατεία του Τορίνο γέμισε αρνητές. Χωρίς μάσκες και αποστάσεις χιλιάδες ιταλοί είπαν «όχι» στα εμβόλια και τα περιοριστικά μέτρα.

Με την χώρα να καταγράφει περισσότερα από 25.000 κρούσματα την ημέρα ο Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε πως μέσα στην εβδομάδα θα έχει έκτακτη σύσκεψη με την ειδική ομάδα των λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα επιβληθούν νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/12/2021