Ελλάδα

Κορωνοϊός – Σενάρια για αρνητικά rarid tests για εμβολιασμένους στην εστίαση 24 & 31 Δεκεμβρίου

19.12.2021 | 19:51 Eνσωμάτωση

Με τη χώρα να βρίσκεται στην σκιά της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον, που μεταδίδεται ταχύτατα, όλα τα μέτρα είναι πιθανά για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και ενόψει των γιορτών.

Τα τελευταία 24ωρα κυβερνητικά στελέχη δεν απέκλεισαν κανένα νέο μέτρο ενόψει των Χριστουγέννων, εκτός από ένα γενικό lockdown.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, επί τάπητος βρίσκεται ένα νέο οριζόντιο μέτρο υπό τον φόβο της μετάλλαξης Όμικρον και της μεγάλης κινητικότητας.

Αυτό αφορά τους εμβολιασμένους και προβλέπει να κάνουν ρεβεγιόν παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς σε εστίαση και διασκέδαση μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Δηλαδή να μην αρκεί η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για αυτές τις δύο βραδιές, 24 και 31 Δεκεμβρίου.

Αυτό είναι το μέτρο το οποίο εξετάζεται πολύ σοβαρά προκειμένου να αποφευχθούν άλλες σκέψεις που έχουν ακουστεί, όπως για παράδειγμα ο περιορισμός του ωραρίου στη λειτουργία των καταστημάτων.

Σίγουρα θα πρόκειται για μία μεγάλη ανατροπή και εάν τελικά δοθεί το «πράσινο φως» η ανακοίνωση δε θα καθυστερήσει γιατί θα πρέπει να υπάρξει και ο απαραίτητος χρόνος για την προετοιμασία των επαγγελματιών του κλάδου.

Τις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε τι θα συμβεί, καθώς η καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον κορωνοϊό έγινε σήμερα στο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του Σωτήρη Τσιόδρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/12/2021