Ελλάδα

«Χιονοστιβάδα» οι καταγγελίες για τον πρώην παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα» – Μάστιγα το revenge porn, εξηγούν οι ειδικοί

17.12.2021 | 06:35 Eνσωμάτωση

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για την συμπεριφορά του παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου μετά την υπόθεση της δημοσιοποίησης πορνογραφικού υλικού της πρώην συντρόφου του, η οποία βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 

Μία πρώην εργαζόμενη της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» με μία μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορεί τους βασικούς συντελεστές του «Ράδιο Αρβύλα», ότι γνώριζαν εδώ και χρόνια για τον τρόπο που πιεστικά και με απρέπεια προσέγγιζε τις γυναίκες ο πρώην συνεργάτης τους.

«Ήξεραν όλοι ότι παρενοχλούσε τα κορίτσια στο γραφείο, στο στούντιο, όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν. Φαίνεται βέβαια και στην ίδια την εκπομπή όλα αυτά τα χρόνια πως είναι αποδεκτό από τους υπόλοιπους το γλοιώδες πέσιμό του σε συνεργάτιδες και καλεσμένες μουσικούς. Δεν ξέρω λοιπόν να σας πω αν ήξεραν για τις παράνομες πράξεις του, μπορώ όμως σίγουρα να σας πω ότι ήξεραν για τις “νόμιμες” και τις φανερές. Αυτές που στην καθημερινότητα γίνονται ανεκτές, εν μέσω αστείων, με βλέμματα που κάνουν πως δε βλέπουν και με σκέψεις τύπου “Έλα μωρέ, έτσι είναι ο Στάθης”. Με ανοχή, λοξές ματιές και σιωπηλή συγκάλυψη, έτσι συνέπλεαν με το γυμνοσάλιαγκα οι υπόλοιποι. Αναγνωρίζω τις καλές τους προθέσεις εν γένει, αλλά το σύννεφο από το οποίο δείχνουν να έπεσαν, όχι» ανέφερε.

«Με κυνηγούσε για τέσσερα χρόνια»

Η ίδια αποφάσισε να μιλήσει όχι επειδή γνώριζε απο πληροφορίες για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, αλλά επειδή όπως καταγγέλλει και η ίδια είχε πέσει θύμα του.

«Όταν παραιτήθηκα από την Αρβύλα με πλησίασε για να μου τάξει άλλη δουλειά και όταν δέχτηκα να συναντηθούμε να το συζητήσουμε μου είπε έξω από τα δόντια ότι θα χρειαστεί πρώτα “να περάσω από το σπίτι του για να μου δείξει τη συλλογή με τα CD του”. Και όταν έφυγα αηδιασμένη από εκείνη τη συνάντηση φυσικά δεν πτοήθηκε, καθώς μου έστελνε μηνύματα, στα οποία ποτέ δεν ανταποκρινόμουν, για χρόνια ολόκληρα. SMS και viber, πρωί ή βράδυ, χωρίς ποτέ να ανταποκρίνομαι, δεν είχε καμία σημασία για τον “Σκύλο”», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την αυστηροποίηση της ποινής για το αδίκημα της παράνομης διοχέτευσης και διακίνησης, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που αφορούν την προσωπική ερωτική ζωή.

Έως τώρα, το αδίκημα τιμωρείται ως πλημμέλημα με ανώτατη προβλεπόμενη ποινή τη φυλάκιση έως πέντε έτη. Εφόσον μετατραπεί σε κακούργημα, θα τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον πέντε ετών.

«Κοπέλα μετά από 6 χρόνια βλέπει ακόμα προσωπικές της στιγμές στο διαδίκτυο»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά η δικηγόρος Σοφία Κατσούλα.

«Μετά από αυτά τα συμβάντα μπορούν να ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν οι κοπέλες που είχαν αυτή την αντιμετώπιση. Αυτού του είδους τα βιντεοσκοπικά υλικά, δεν μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να φύγουν ποτέ από το διαδίκτυο. Υπάρχει υπόθεση που χειρίζομαι που μετά από 6 χρόνια ακόμα προβαίνουμε σε ειδήσεις, προκειμένου να κατέβει υλικό και να διωχθούν οι δράστες», είπε η κ. Κατσούλα.

«Κυρίως είναι γυναίκες που είχαν σχέση, και γυναίκες που είχαν δώσει τη συναίνεσή τους για καταγραφή των προσωπικών στιγμών, αλλά όχι για ανάρτηση. Ακριβώς επειδή το διαδίκτυο είναι τεράστιο, υπάρχει πληροφόρηση από φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα», εξήγησε η ίδια.

«Είναι πολύ δύσκολο για μια κοπέλα να μιλήσει στο περιβάλλον της, υπάρχει θέμα αυτοενοχοποίησης, όμως το πρόβλημα το έχει ο δράστης και όχι το θύμα», τόνισε η κ. Κατσούλα.

Πρέπει να λειτουργούμε προστατευτικά. Πρέπει να προσέχουμε τι κάνουμε και πώς το κάνουμε. Σημαντικό είναι και ο νομοθέτης να μπορέσει να μας βοηθήσει σε αυτό το επίπεδο», σημείωσε η ίδια κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 17/12/2021