Ελλάδα

Κορωνοϊός – Νέο κύκλωμα αρνητών; – «Νοίκιαζαν» άστεγο για να κάνει στη θέση τους το εμβόλιο

17.12.2021 | 16:42 Eνσωμάτωση

Ένα απίστευτο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας το οποίο μαρτυρά την… ευρηματικότητα και την εμμονή των αρνητών.

Στο νοσοκομείο της δυτικής Αττικής, Αγ. Βαρβάρα, ένας άντρας και μία γυναίκα επιχείρησαν να κάνουν το εμβόλιο με τα προσωπικά στοιχεία δύο άλλων ατόμων.

Οι δύο τους έδωσαν τα στοιχεία τους στους υπαλλήλους του νοσοκομείου, το προσωπικό του νοσοκομείου ωστόσο κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς ο άστεγος άντρας συμπεριφερόταν περίεργα και μπέρδευε τα «προσωπικά» του στοιχεία και η γυναίκα, ενώ είχε ταυτότητα 28χρονης γυναίκας, φαινόταν πολύ μεγαλύτερη.

Υποπτευόμενη την απάτη, μία υπάλληλος ζήτησε από τον άντρα το κινητό τηλέφωνο και τον ΑΜΚΑ του και αμέσως πήρε τηλέφωνο στο κινητό που της έδωσε.

Την στιγμή αυτήν, ο άνδρας που στεκόταν μπροστά της και ήτα έτοιμος να εμβολιαστεί δεν σήκωσε το κινητό του, αλλά αντίθετα απάντησε κάποιος άλλος, ο οποίος μάλιστα, μόλις του είπε η υπάλληλος ότι τηλεφωνεί από το εμβολιαστικό κέντρο για το εμβόλιο, έκλεισε το τηλέφωνο.

Το προσωπικό του νοσοκομείου ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, με τη γυναίκα να καταφέρνει να φύγει τρέχοντας, ωστόσο ο άστεγος εγκλωβίστηκε και κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία.

Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο newsit.gr η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Φωτεινή Βρύνα για τον άστεγο: «Είχε έρθει με όλα τα στοιχεία του άλλου άντρα, αλλά δεν ήταν φυσιολογικός. Εμείς όταν έρχεται ο οποιοσδήποτε στο νοσοκομείο, κάνουμε πάντα τσεκάρισμα των στοιχείων. Εκείνος έδειχνε ότι δεν ήξερε κάποια πράγματα που τον ρωτούσαν οι συνάδελφοι, τα μπέρδευε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι άστεγοι και τοξικομανείς, οι οποίοι για 25 ευρώ κάνουν αυτήν τη «δουλειά».

Μάλιστα, για τον άστεγο, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει επαναλάβει την ίδια πράξη και στο παρελθόν, δηλαδή έναντι αμοιβής 25 ευρώ, να πήγε να κάνει το εμβόλιο αντί για άλλα άτομα.

Μέχρι στιγμής, έχει προκύψει η πληροφορία ότι έχει κάνει 10 φορές το μονοδοσικό της Johnson, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι «πελάτες» του είναι Ρομά.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/12/2021