Οικονομία

Βάζουν «λουκέτο» λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα

17.12.2021 | 18:03 Eνσωμάτωση

Στα όρια της απελπισίας βρίσκονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις που καλούνται να πληρώσουν τα διπλά, ακόμα και τα τριπλά σε σχέση με αυτά που ήξεραν και ψάχνουν τρόπους για να τα βγάλουν πέρα.

Με τις αυξήσεις σε σπίτια να κυμαίνονται από 30 έως και 100% κι σε επιχειρήσεις να φτάνουν ακόμα και το 200%. Κάτι που σε πολλές περιπτώσεις όπως αυτή που θα δούμε στη Θεσσαλονίκη, να οδηγεί σε λουκέτα.

Από τις καλές εποχές μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, τότε που το ρεμπετάδικο γέμιζε τις περισσότερες νύχτες ασφυκτικά στις δύσκολες μέρες του κορωνοϊού με τα lockdown κι τα περιοριστικά μέτρα που ακολούθησαν και από εκεί στο ακόμα πιο δύσκολο σήμερα, με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να δίνουν στην επιχείρηση τη χαριστική βολή.

Ο ιδιοκτήτης γνωστού ρεμπετάδικου της Θεσσαλονίκης, υποδέχεται την κάμερα του LIVE NEWS και ξεσπά. Όπως μας λέει αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο μαγαζί του τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιορίσει την οικονομική ζημιά…

Ο κόσμος τους τελευταίους μήνες άρχισε να μειώνεται στα δύο καταστήματα που διατηρεί, τα έσοδα να κατρακυλούν και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος τον έκαναν να βάλει λουκέτο στο ρεμπετάδικο.

Όπως μας λέει οι τελευταίοι λογαριασμοί ρεύματος ήρθαν αυξημένοι κατά 33%, με το ενοίκιο που πληρώνει να τρέχει. Όλα αυτά για ένα κατάστημα με ιστορία 40 ετών που κάποτε είχε 55 άτομα προσωπικό.

Ο 48χρονος επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στην εστίαση τα τελευταία 20 χρόνια ζητάει από το κράτος να σκύψει πάνω από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να τον βοηθήσει ουσιαστικά.

Πλέον το ρεμπετάδικο που άνοιξε για τις ανάγκες της συνέντευξης παραμένει κλειστό με τον επιχειρηματία να σκέφτεται καθημερινά αν αξίζει να το ανοίξει την περίοδο των γιορτών.

Με τον τόνο της φωνής του να μαρτυρά κατά διαστήματα την απελπισία του, μας αποχαιρετά μάλλον απαισιόδοξος τόσο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όσο και για τις μέρες που έρχονται.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/12/2021