Ελλάδα

DisinfoHacks – Ένα ελληνικό πρόγραμμα ενάντια στην παραπληροφόρηση

17.12.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Μια αμιγώς ελληνική πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, παρουσιάστηκε στον πολυχώρο Τhe Hub events.

DisinfoHacks. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρότζεκτ με στόχο την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, φέρνοντας σε συνεργασία οργανισμούς που γνωρίζουν τη διαχείριση της αλληλεπίδρασης πληροφοριών και παραπληροφόρησης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος χαιρέτισε αυτήν τη νέα προσπάθεια.
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να αναπτύξει την ανθεκτικότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος ενάντια σε αυτό.

Το DisinfoHacks θα συμπεριλάβει στις δράσεις του τις γνώσεις και την εμπειρία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, επικοινωνιολόγων της επιστήμης, startup επιχειρηματικών στο ψηφιακό περιβάλλον της επικοινωνίας, με σκοπό την προώθηση ψηφιακών τεχνολογιών και δεξιοτήτων για την καταπολέμηση του φαινομένου της παραπληροφόρησης.

To DisinfoHacks είναι μια συνεργατική πρωτοβουλία που απαρτίζεται από το Digital Communication Network (DCN) Global, το ADandPRLAB και Youth Entrepreneurship Education Technology. Το πρότζεκτ χρηματοδοτείται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 17/12/2021