Ελλάδα

Γρεβενά – Έγκλημα για το… καμένο φαγητό

16.12.2021 | 17:57 Eνσωμάτωση

Γυμναστής σχολείου βίασε και στραγγάλισε την ηλικιωμένη μητέρα του γιατί του έκαψε το φαγητό.

«Αφήστε με ήσυχο. Αφήστε με ήσυχο. Σε παρακαλώ πολύ. Άντε μπράβο».

Πόση φρίκη μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Αυτός ο άνδρας, 59 ετών, που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη μητέρα του επειδή… του έκαψε το φαγητό, φαίνεται, πως την ώρα που την στραγγάλιζε με τα ίδια του τα χέρια, – αν είναι δυνατόν – ταυτόχρονα την βίαζε! Είναι ο ίδιος άνδρας που το 1993, είχε μαχαιρώσει επανειλημμένα με στιλέτο και είχε πολτοποιήσει το κεφάλι της γιαγιάς του. Έγκλημα για το οποίο είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί.

Σχεδίαζε να τη γλιτώσει

Το πρωί ο μητροκτόνος οδηγήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Γρεβενών. Εμφανώς εκνευρισμένος…

Το σχέδιό του να παραπλανήσει τις αρχές απέτυχε. Αφού την σκότωσε, φαίνεται πως καθάρισε, έπλυνε και έντυσε τη νεκρή μητέρα του κι ύστερα πήγε σ’ ένα γραφείο κηδειών της περιοχής, όπου ενημέρωσε ότι είχε βρει την 83χρονη νεκρή, στο κρεβάτι της.

Η βιασύνη που έδειξε ζητώντας να γίνουν όσο πιο γρήγορα οι διαδικασίες για την ταφή και την κηδεία, έβαλε σε υποψίες τους παρευρισκόμενους. Λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί τον είχαν εντοπίσει και τελικά ομολόγησε το ασύλληπτο έγκλημα.

«Την σκότωσα γιατί έκαψε το φαγητό»… φέρεται να είπε ο 59χρονος στους αστυνομικούς, την ώρα που ο ιατροδικαστής ενημέρωνε για το πόρισμά του.

«Ασφυκτικός θάνατος από συμπίεση λαιμού και πρόσφατα ευρήματα γενετήσιας πράξης» ανέφερε το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Ο 59χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικές δομές. Το πότε αποφυλακίστηκε για το έγκλημα που είχε διαπράξει πριν από 28 χρόνια παραμένει άγνωστο, ωστόσο, ζούσε στο ίδιο χωριό των Γρεβενών που είχε σκοτώσει την γιαγιά του, μαζί με την μητέρα του που στραγγάλισε το βράδυ της Τρίτης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/12/2021