Ελλάδα

Γιώργος Αγγελόπουλος – Αυξάνονται οι καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης

16.12.2021 | 07:05 Eνσωμάτωση

Για το σωματείο «Φύλακας Άγγελος» και τις δράσεις του σχετικά με την καταπολέμηση της παιδικής κακοποίησης μίλησαν οι ιδρυτές Γιώργος Αγγελόπουλος και Τάσος Ντούγκας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Η δράση του «Φύλακα Άγγελου» έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια. Με τη δράση του προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να συμβάλλει μέσα από την ένωση σημαντικών ανθρώπων στο ζήτημα της παιδικής κακοποίησης. Μάλιστα, μέσα από τις  δράσεις του υπάρχει η δυνατότητα για καλύτερη εξέταση στα παιδιά μέσα στους χώρους σε δικαστικά μέγαρα.

«Είναι πολύ ευαίσθητο κομμάτι η κακοποίηση, ιδιαίτερα σε ένα παιδί. Βιώνουμε αύξηση στα περιστατικά κακοποίησης που καταγγέλονται και ο κόσμος ίσως να μιλάει πιο εύκολα», είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του revenge porn, με αφορμή την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Το εκδικητικό πορνό είναι ένα είδος κακοποίησης ανάμεσα στους πολλούς τρόπους που υπάρχουν, τόνισε και συμπλήρωσε: «Το σημαντικότερο είναι να γνωστοποιηθεί στις αρχές για να ξεκινήσει η επίλυσή του».

Ο κ. Ντούγκας συμφώνησε πως υπάρχει αύξηση στα κρούσματα κακοποίησης, ιδίως κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω του κορωνοϊού, αλλά επίσης αυξήθηκαν και τα κρούσματα που βγήκαν δημόσια να καταγγείλουν κακοποίηση. «Γίνεται μία εκστρατεία και προσπάθεια να σπάσουν τη σιωπή τα παιδιά», είπε.

Και οι δύο τόνισαν πως γίνονται προσπάθειες και προτάσεις ώστε να είναι πιο αυστηρός ο νόμος για το cyber bulling, το οποίο πλέον γνωρίζει άνθηση στην εποχή μας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 16/12/2021