Υγεία

Κορωνοϊός – Μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ η είσοδος στη χώρα

15.12.2021 | 20:00 Eνσωμάτωση

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Καταργείται το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Μόνο με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών θα δέχεται πλέον επισκέπτες η Ελλάδα.

Αυτό έγινε γνωστό την Τετάρτη με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο του ελέγχου της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από ΟΛΕΣ τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00.

Στον αέρα το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στο επίκεντρο της Συνόδου κορυφής θα βρεθεί η πανδημία καθώς και τα νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες. Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι στον «αέρα», καθώς εξισώνονται τα δύο πιστοποιητικά.

Στην Ελλάδα τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης όμικρον ειναι 11, οι οποίοι έχουν ήπια συμπτώματα είτε κάποιοι από αυτά, είναι ασυμπτωματικί. Όσο αφορά στην επιδημιολογκή κατάσταση της χώρας, καταγράφηκαν, 4801 νέα κρούσματα, 77 θάνατοι και 683 διασωληνωμένοι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/12/2021