Κόσμος

Γερμανία – Σημαντική έλλειψη εμβολίων καταγγέλλει ο υπουργός Υγείας

15.12.2021 | 13:02 Eνσωμάτωση

Για «σημαντική έλλειψη» εμβολίων έκανε λόγο ο νέος υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ. Ο υπουργός άφησε σαφείς αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης Μέρκελ επειδή δεν αγόρασε αρκετές δόσεις για να προχωρήσει γρήγορα η εμβολιαστική εκστρατεία.

Για «σημαντική έλλειψη» εμβολίων κατά του κορωνοϊού έκανε λόγο ο νέος υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ.Ο κ. Λάουτερμπαχ αποκάλυψε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραγγείλει λιγότερες δόσεις εμβολίων από όσες είναι αναγκαίες προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η εμβολιαστική εκστρατεία.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πάντα επαινούσα τον προκάτοχό μου. Όμως έχουμε σοβαρή έλλειψη εμβολίων για το επόμενο έτος. Αυτό έδειξε η απογραφή μας», δήλωσε.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι αγοράστηκαν πολύ λίγα εμβόλια για το πρώτο τρίμηνο του 2022, με αποτέλεσμα οι ποσότητες να μην επαρκούν για την εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων.

Απειλές για τη ζωή του δέχθηκε από αντιεμβολιαστές ο πρωθυπουργός της Σαξονίας

Η αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις της Γερμανίας διενέργησαν το πρωί της Τετάρτης μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στην Δρέσδη, κατόπιν απειλών κατά της ζωής του πρωθυπουργού του τοπικού κρατιδίου στην πρώην Ανατολική Γερμανία από ομάδα αντιεμβολιαστών.

Έγιναν έφοδοι σε αρκετές κατοικίες υπόπτων, αφού προηγήθηκε ανάρτηση σε σελίδα αντιεμβολιαστών στην εφαρμογή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram απειλών κατά της ζωής του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Στη Γερμανία εκτιμάται ότι 15.000 με 20.000 αντιεμβολιαστές είναι έτοιμοι να καταφύγουν στη βία, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild την Τρίτη το στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σεμπάστιαν Φίντλερ, ειδικός σε θέματα ασφαλείας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/12/2021