Ελλάδα

Μήνυση από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για τις VIP ΜΕΘ – «Να εξεταστούν 44 εργαζόμενοι του ΕΣΥ που γνώριζαν την κατάσταση»

15.12.2021 | 13:00 Eνσωμάτωση

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθε σήμερα το πρωί και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Την κατάσταση που επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας περιγράφει στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στην οποία επαναλαμβάνει το περιεχόμενο των πρόσφατων καταγγελιών του  που αποτελούν ήδη αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας.

Στην αναφορά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επικαλείται συγκεκριμένα δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με  περιπτώσεις επωνύμων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ προτείνεται η εξέταση 44 μαρτύρων (γιατρών, νοσηλευτών κλπ) οι οποίοι γνωρίζουν συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση στις ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων «από όσα έχουμε πει δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω. Δε φοβόμαστε απολύτως τίποτα. Θα έπρεπε με 100 νεκρούς την ημέρα ο υπουργός Υγείας να μη λέει μεγάλα λόγια, να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει. Εμείς καταθέτουμε αναφορά με συγκεκριμένα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχουν κενά κρεβάτια ΜΕΘ 40-50 κάθε ημέρα. Ξέρετε κανένα επώνυμο εκτός ΜΕΘ; Εμείς καταθέτουμε στον Εισαγγελέα συγκεκριμένα περιστατικά επωνύμων που βρήκαν αμέσως κρεβάτι σε ΜΕΘ».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/12/2021