Ελλάδα

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» – Τα… «νόμιμα» έγγραφα που χρησιμοποιούσαν για τις διεκδικήσεις τους

14.12.2021 | 17:14 Eνσωμάτωση

Με τρεις από τους 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» να βρίσκονται ήδη στη φυλακή και τους υπόλοιπους να αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη συγκεντρώνοντας περαιτέρω πληροφορίες για την ετερόκλητη ομάδα.

Το MEGA και η εκπομπή LIVE NEWS φέρνει στο φως τα έγγραφα τα οποία χρησιμοποιούσε η οργάνωση προκειμένου να μηνύσει αστυνομικούς, να ζητήσει αποζημιώσεις αλλά και να κοινοποιήσει τα αιτήματά της στο κράτος, που κατά τα άλλα δεν αναγνωρίζει.

Όπως φαίνεται από τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA, οι ακόλουθοι της ομάδας αυτής, μπορούσαν να καταγγείλει ενώπιον των Αρχών, τις οποίες ωστόσο δεν αναγνωρίζουν, και να μηνύσουν αστυνομικούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς για:

– Συνέργεια και συγκάλυψη του διαρκούς κακουργήματος της εσχάτης προδοσίας

– Απόπειρα υπόθαλψης στοιχείων που αφορούν το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας

– Εχθρική ενέργεια κατά της πατρίδας

– Σφετερισμό εξουσίας

– Παράβαση καθήκοντος

– Κατάχρηση εξουσίας

– Απιστία προς το Σύνταγμα, το Έθνος, την πατρίδα και τους πολίτες

– Απόπειρα μόνιμης εγκαθίδρυσης της κατοχής στη χώρα

Με άλλα έγγραφα, που φέρουν στο πάνω μέρος της σελίδας ως φορέα το «Ανώτατο Τριαδικό Νομοθετικό, Εκτελεστικό και Δικαστικό Συμβούλιο του Έθνους των Ελλήνων», ζητούν την αποζημίωσή τους σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους, ύψους έως και 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με αφορμή τα νέα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενεργοποίησε την ΕΥΠ, την Αντιτρομοκρατική και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να συνδράμουν τις έρευνες.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/12/2021