Ελλάδα

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της αδελφής του μητροπολίτη Αιτωλίας

14.12.2021 | 17:13 Eνσωμάτωση

Την ώρα που ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας πασχίζει να κρατηθεί στη ζωή, σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία της αδερφής του, Ελένης Παπαχρήστου, που σε ηλικία 78 χρόνων «έφυγε» από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Τόσο ο Μητροπολίτης Κοσμάς όσο και η 78χρονη αδερφή του δεν ήθελαν να εμβολιαστούν ενώ καθυστέρησαν και να νοσηλευτούν.

Ο ιεράρχης νοσηλεύεται για 12η ημέρα διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό με την κατάσταση του να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

«Δεν ζούμε στον Μεσαίωνα. Να γίνουν και ο Μητροπολίτης και η αδερφή του παραδείγματα προς αποφυγήν», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αγρινίου, Κώστας Καλατζής.

«Ήταν αντίθετος σε όλη αυτή τη φιλοσοφία. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά θα γίνονται μαθήματα στους αρνητές της ζωής», ανέφερε συμπληρωματικά ο αντιδήμαρχος.

«Δεν συμφωνώ να κάνω το εμβόλιο άρον- άρον»

Λίγο πιο νότια στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανεμβολίαστος ιερέας μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS μέσα από το νοσοκομείο που νοσηλευέται με κορωνοϊό.

«Η χάρη του Θεού παραχώρησε και αρρώστησα ,νόσησα με τη χάρη του θεού είμαι καλά.

-Πόσες μέρες νοσηλευτήκατε;

Πέντε μέρες.

-Δεν κάνατε το εμβόλιο για προσωπικούς λόγους; Για λόγους υγείας;

-Για προσωπικούς λόγους αφενός μεν γιατί χρησιμοποιείται για τους λόγους που χρησιμοποιείται κι αφετέρου τέλος πάντων η εμπειρία δεν έχει δείξει τι είναι ακόμα», τόνισε σε επικοινωνία του ο πατέρας Αμφιλόχιος, που έπασχε από κορωνοϊό.

Ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο ο ιερέας εξηγεί στο LIVE NEWS πως δεν θέλει να εμβολιαστεί άρον- άρον, όπως λέει, με ένα καινούργιο εμβόλιο.

«Άλλο αρνητής του ιού κι άλλο δε συμφωνώ κάνω το εμβόλιο άρον- άρον είναι δύο άλλα πράγματα τώρα αν αυτοί θέλουν να το κάνουν ένα ας το κάνουν», ανέφερε ο πατέρας Αμφιλόχιος.

Είναι ο ίδιος ιερέας που στο πρώτο κύμα πανδημίας επέμενε να τελεί τις λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών.

«Χορήγησαν μονοκλωνικά στην έγκυο κόρη μου»

Τα πρώτα μονοκλωνικά αντισώματα σε έγκυο χορηγήθηκαν σε νεαρή γυναίκα από τις Σέρρες, η οποία νόσησε στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η μητέρα της μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Μόλις μπήκε στον 9ο κόλλησε. Αφού ήταν στον 9ο μήνα, μπορούσε να κάνει την αίτηση κι αν γινόταν εντάξει. Αν δεν γινόταν δεκτή… Αφού προλάβανε μέχρι την 7η ημέρα (νόσησης), ήταν μέσα στο περιθώριο», δήλωσε η μητέρα της εγκύου, στην οποία χορηγήθηκαν τα μονοκλωνικά.

Η χορήγηση των μονοκλωνικών έγινε τις πρώτες μέρες πριν παρουσιαστούν τα βαριά συμπτώματα. Τα αποτελέσματα θεαματικά με την έγκυο να χρήζει νοσηλείας αλλά ν’ ακολουθεί τη θεραπεία στο σπίτι της.

Η εγκυμονούσα δεν είχε εμβολιαστεί καθώς, όπως λέει η μητέρα της στο LIVE NEWS, και την πρώτη δόση να έκανε δεν θα ωφελούσε.

«Όχι, και να το έκανε στο τρίτο τρίμηνο (εγκυμοσύνης) που επιτρέπεται, με μία δόση δεν καλύπτεσαι. Έπρεπε να κάνει και τη δεύτερη, δεν προλάβαινε», ανέφερε συμπληρωματικά η μητέρα της εγκύου.

Οι ειδικοί επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως ο εμβολιασμός των εγκύων δεν είναι απλά ασφαλής αλλά και επιβεβλημένος για τις ίδιες αλλά και για το έμβρυο που κυοφορούν.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/12/2021