Ελλάδα

Γιώργος Τράγκας – «Έφυγε» τα ξημερώματα στα 72 του

14.12.2021 | 16:43 Eνσωμάτωση

Μετά από σύντομη μάχη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» πέθανε ο Γιώργος Τράγκας. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με την εισαγωγή του στο νοσοκομείο και τα μαύρα προμηνύματα ήρθαν όταν την Δευτέρα υπέστη και νεφρική ανεπάρκεια.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε επιβαρυμένη υγεία μετά από έμφραγμα που του τοποθετήθηκαν stents και αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον διαβήτη αλλά δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Η διάγνωση για τον κορωνοϊό έγινε στις 30 Νοεμβρίο. Ο ίδιος είχε κάνει γνωστό πως νόσησε με ανάρτηση του.

«Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη. Σε καραντίνα, μαζί με τη σύζυγό μου Μαρία Καρρά, διαπιστώσαμε ότι τα πραγματικά ζοριλίκια του COVID-19, ακολουθούν αμέλειες και φαιδρότητες. Παραδείγματος χάρη, αυτό το κράτος, ενώ έχει τους διαβητικούς στις πρώτες ομάδες υψηλού κινδύνου, τους έχει εξαιρέσει από τα μονοκλωνικά αντισώματα», έλεγε σε παλαιότερη ανάρτησή του στο Facebook.

Μόλις 4 ημέρες μετά βρέθηκε στην μοναξιά της ΜΕΘ όπου και πέθανε τα ξημερώματα με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια μετά από 10 ημέρες νοσημείας.

Η ανάκοίνωση του νοσοκομείου «Σωτηρία» για τον θάνατό του

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid-19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου».

O ίδιος σε εκπομπές του κύρη τε το τέλος του κορωνοϊού.

Στην τελευταία του ανάρτηση όμως πριν από δύο εβδομάδες βγήκε στην επίθεση απέναντι σε όσους τον χαρακτήριζαν αντιεμβολιαστή προαναγγέλλοντας αγωγές.

«Είναι γνωστό ότι σε εκατοντάδες εκπομπές μου έχω ταχθεί υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού και ουδέποτε έχω παροτρύνει ή έχω ενισχύσει την άποψη να μην πηγαίνουν οι συμπολίτες μου για εμβολιασμό. Όπως λέγαμε παλαιότερα… ραντεβού στην Ευελπίδων. Εκεί θα πρέπει να αποδείξει ποιοι είναι οι «αρνητές του ιού», προσκομίζοντας τις εκπομπές μου ή τα κείμενά μου», τόνιζε στην ανάρτησή του ο Γιώργος Τράγκας.

Την ημέρα της ανακοίνωσης της ασθένειας του ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στα μονοκλωνικά χαρακτηρίζοντας λίγες τις 2000 δόσεις για την Ελλάδα.

Ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα, Χρήστος Ζούπας, μίλησε ζωντανά στο LIVE NEWS για τον δημοσιογράφο και πολύ στενό φίλο του.

«Τον εκλιπαρούσα να κάνει το εμβόλιο και μου έλεγε δικαιολογίες, θεωρούσε ότι θα το περνούσε ως απλή γρίπη. Δεν μπόρεσα να τον πείσω για την αξία του εμβολίου και«έφυγε» από κορωνοϊό», ανέφερε ο γιατρός του κ. Ζούπας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/12/2021