Ελλάδα

Φοιτητική «απόβαση» στο Μπάνσκο – Τι υποστηρίζουν οι διοργανωτές

14.12.2021 | 17:31 Eνσωμάτωση

Ένα τριήμερο στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, με διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, πάρτι σε ιαματικά λουτρά και διασκέδαση μέχρι πρωίας.

Πέντε χιλιάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο βρέθηκαν στο Μπάνσκο μεταξύ 9 και 12 Δεκεμβρίου. Δεκάδες λεωφορεία, χιλιάδες φοιτητές. Ένα τριήμερο με διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, πάρτι σε ιαματικά λουτρά και διασκέδαση μέχρι πρωίας. Πολλοί εκμεταλλεύτηκαν το εισιτήριο προς την ελευθερία.

«Χρησιμοποίησαν το freedom pass της κυβέρνησης», ανέφερε ο Ιωάννης Μπατζιόλας, ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Από τους 5.000 φοιτητές που συμμετείχαν στην εκδρομή, το 90% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και το 10% ταξίδεψε με αρνητικό μοριακό τεστ.

Οικονομική πολυτέλεια & πάρτι… συνωστισμού

Τα πακέτα για το τριήμερο ήταν ιδιαίτερα δελεαστικά καθώς το κόστος διαμορφωνόταν:

Από Θεσσαλονίκη:
50 – 60 €/ άτομο

Από Αθήνα ή άλλες πόλεις:
100- 120 €/ άτομο

Μεταφορά:

2 διανυκτερεύσεις – 4στερο ξενοδοχείο

Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκδρομή σε χιονοδρομικό κέντρο, όπως επίσης και επίσκεψη στα ιαματικά λουτρά σε χωριό κοντά στο Μπάνσκο.

«Το πάρτι την Παρασκευή μάλιστα δεν ήταν μόνο το πάρτι στο κλαμπ, είχε και πάρτι και το απόγευμα στα ιαματικά λουτρά στο χωριό Μπάνια, αλλά και 2 πάρτι με Έλληνα dj και γνωστό τράπερ», ανέφερε ένας φοιτητής.

«Τα πρακτορεία που έκλεισαν τις εκδρομές γνωρίζοντας ότι έχουμε 5.000 Έλληνες φοιτητές κλείσαμε τα πάρτι πριβέ», δήλωσε ο κ. Μπατζιόλας.

«Σαν να μην υπάρχει ο κορωνοϊός ουσιαστικά στη γειτονική χώρα, ούτε στα μαγαζιά, ούτε φυσικά στα κλαμπ. Δεν υπήρξε κανένας έλεγχος σε κανένα μέρος. Ειδικά μέσα στα κλαμπ όπου ήμασταν τουλάχιστον 800 άτομα. Από πολύ νωρίς κιόλας είχαν σχηματιστεί και ουρές έξω από το κλαμπ από όλους τους Έλληνες που είμασταν στο Μπάνσκο», ανέφερε ένας φοιτητής.

Κάποιοι μάλιστα λόγω συνωστισμού δεν κατάφεραν ποτέ να δουν τον γνωστό στη νεολαία τράπερ και κατευθύνθηκαν σε άλλα κέντρα διασκέδασης.

«Και στο δεύτερο κλαμπ εκείνο το βράδυ του Σαββάτου γινόταν επίσης χαμός. Εκεί ειδικά που ήταν και πιο μικρός ο χώρος δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο. Ούτε έλεγχοι πιστοποιητικών, ούτε έλεγχοι PCR, όποιος ήθελε έμπαινε έβγαινε, χωρίς αποστάσεις και χωρίς μάσκες», κατήγγειλε ένας άλλος φοιτητής.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 14/12/2021