Πολιτική

Το ζεϊμπέκικο της βαριάς ήττας – Ξέδωσε με χορό ο Γιώργος Παπανδρέου

13.12.2021 | 17:41 Eνσωμάτωση

Η χθεσινή Κυριακή ήταν συννεφιασμένη κυριολεκτικά, αλλά για τον Γιώργο Παπανδρέου και μεταφορικά. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά, ηττήθηκε στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και πλέον η επόμενη μέρα για τον ίδιο μόνο εύκολη δε φαίνεται.

Το ζεϊμπέκικο μπροστά σε φίλους και συνεργάτες συνοδεύει από χθες βράδυ την είδηση ενός μεγάλου χαμένου πολιτικού στοιχήματος, που έρχεται στα 69 χρόνια της ζωής του.

Με τον τρόπο που τον χαρακτηρίζει και μια ανάρτηση στην οποία έγραψε πως δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι παρά μόνο αγωνιστές, θέλησε σε μαγαζί των Εξαρχείων να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Το ζεϊμπέκικο και η μουσική ήταν από παλιά μια διέξοδος για τον Γιώργο Παπανδρέου. Πριν από 20 χρόνια σε μια ταραγμένη περίοδο με αφορμή το Κυπριακό, ο άλλοτε πρωθυπουργός χόρευε υπό τα παλαμάκια του Ισμαήλ Τζεμ, με τις αντιδράσεις να εκτείνονται από την Αθήνα μέχρι τη Λευκωσία.

Τα χρόνια που ακολούθησαν βρήκαν τον Γιώργο Παπανδρέου αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, πρωθυπουργό της χώρας σε μια ταραγμένη περίοδο και το 2015 εκτός Βουλής. Ήταν η πρώτη φορά από το 1923 που κανένα μέλος της οικογένειας Παπανδρέου δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Κοινοβούλιο.

Στα χθεσινά πηγαδάκια στα Εξάρχεια ένας πρώτος απολογισμός της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και ορισμένες από τις στιγμές που σημάδεψαν τη πορεία του Γιώργου Παπανδρέου.

Από τη νίκη επί του Κώστα Καραμανλή το 2009, στο διάγγελμα του Καστελόριζου και στην κατάρρευση υπό το βάρος των αλλεπάλληλων μνημονίων.

Εκείνα τα δύσκολα πολιτικά χρόνια, ο Γιώργος Παπανδρέου χωρίζει μετά από 26 χρόνια γάμου με τη σύζυγό του Άντα και κάνει νέο ξεκίνημα με μια 50χρονη Ολλανδή γυμνάστρια που γνώρισε στην Σκιάθο. Η κοινή αγάπη για τη γυμναστική και το ενδιαφέρον τους για την ιστορία και τη μουσική, τούς έφεραν κοντά από την πρώτη στιγμή, έλεγαν άτομα από το περιβάλλον τους.

Από χθες, ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται την επόμενη μέρα. Δηλώνει αποφασισμένος να ανακάμψει πολιτικά, να αφήσει πίσω τις αποτυχίες των τελευταίων ετών και να δικαιώσει όλους όσοι πίστευαν και πιστεύουν στον ίδιο εδώ και δεκαετίες.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/12/2021