Ελλάδα

Στη Δικαιοσύνη οι ακραίοι αρνητές που άρπαξαν τον γυμνασιάρχη

13.12.2021 | 16:56 Eνσωμάτωση

Την ώρα που ο γυμνασιάρχης του σχολείου στο Αιγίνιο Πιερίας έλυνε τη σιωπή του και περιέγραφε τις δραματικές στιγμές της αρπαγής του με χειροπέδες από το σχολείο στο Αιγίνιο, οι κατηγορούμενοι για την κακουργηματική επίθεση έπαιρναν το δρόμο της δικαιοσύνης με υποστηρικτές τους, να συγκεντρώνονται στα δικαστήρια και να προσπαθούν να τους εμψυχώσουν.

Οι 11 κατηγορούμενοι άρχισαν να απολογούνται από το πρωί τμηματικά στον ανακριτή.

Ανάμεσά τους, μια δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας άνεργος από το Ίλιον και ένας απόστρατος αστυνομικός που απολογήθηκε πρώτος, επιχειρώντας όψιμα να διαχωρίσει παντελώς τη θέση του από των υπολοίπων.

Για τα όσα έζησε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στην είσοδο του σχολείου του, μίλησε το πρωί ο Γυμνασιάρχης που βρέθηκε στο επίκεντρο. Και τότε όπως και σήμερα πάρκαρε το αυτοκίνητό του, στη θέση που βλέπουμε. Μπήκε μέσα και ξαφνικά βρέθηκε περικυκλωμένος.

Οι μελανιές στα χέρια του, από τις χειροπέδες που του πέρασαν πισθάγκωνα δείχνουν την αποφασιστικότητα των δραστών να ολοκληρώσουν αυτό που είχαν σχεδιάσει.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έχουν στα χέρια τους, τον διευθυντή και αρχικά τον βάζουν σε λάθος αυτοκίνητο. Αμέσως μετά παίρνουν το δρόμο για το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου φτάνουν λίγη ώρα αργότερα.

Στο σχολείο από το πρωί υπήρχε ένα μούδιασμα τόσο στις τάξεις των μαθητών όσο και των γονέων. Τα όσα συνέβησαν και έφεραν στο επίκεντρο την περιοχή και το γυμνάσιο των παιδιών συνεχίζουν να προβληματίζουν…

Οι απειλές είχαν ξεκινήσει στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, όταν όπως μας λένε γονείς, δεν επετράπη σε παιδί ενός εκ των δραστών, να μπει στην τάξη χωρίς μάσκα. Κανείς όμως δεν φανταζόταν τις σκηνές της περασμένης Παρασκευής.

Μετά το ξεκίνημα των μαθημάτων, τα βλέμματα έπεσαν στα δικαστήρια Κατερίνης. Από τη μια οι υποστηρικτές των «11» και από την άλλη γονείς και μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ με την ατμόσφαιρα να παραμένει ηλεκτρισμένη.

Στο πλευρό τους οι κατηγορούμενοι είχαν ορισμένους συγγενείς τους.

Από τους 11, οι δύο είναι γυναίκες, μια δασκάλα χορού από τη Μεθώνη και μια νοικοκυρά από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας ενώ μόνο τρεις έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Όλοι τους διώκονται για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας κι της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών…

«Δεν ήταν προσχεδιασμένο»

Μιλώντας ζωντανά στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων Μωυσής Καραμπεΐδης υποστήριξε ότι οι συλληφθέντες δεν αποτελούν οργανωμένη ομάδα, ότι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και ότι δεν είχαν προσχεδιάσει τα όσα έγιναν το πρωί της Παρασκευής στο γυμνάσιο του Αιγινίου.

Από την πλευρά του ο υποστηρικτής των «θεματοφυλάκων» Χρήστος Παπουτσής επανέλαβε ότι τα παιδιά «βασανίζονται» από τη χρήση μάσκας στο σχολείο, ενώ υποστήριξε ότι τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα έπρεπε να κηρυχθούν παράνομα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/12/2021