Πολιτική

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις καταγγελίες για τις VIP ΜΕΘ

11.12.2021 | 20:29 Eνσωμάτωση

Για ελεϊνά ψεύδη κάνει λόγο ο Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στο θέμα των VIP ΜΕΘ, ενώ εν εξάλλω βρίσκονται και πολλοί επιστήμονες με τις καταγγελίες πως κρατούνται κενές κλίνες.

«Δεν κάνουμε επιλογές ασθενών για τις εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας» είναι η ξεκάθαρη απάντηση γιατρών της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του κορωνοϊού στους ανυπόστατους -όπως αναφέρουν- ισχυρισμούς του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για διακρίσεις και VIP νοσηλευόμενους.

Κόντρα για τις ΜΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» επιτίθεται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για την ποιότητα της αντιπολίτευσης που ασκεί στο φόντο της σκληρής κριτκής του ΣΥΡΙΖΑ για τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

«Αυτό το οποίο συμβαίνει στην Ελλάδα, με την απόλυτη κομματικοποίηση της πανδημίας και τη χρήση ενός λεξιλογίου από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο εμπρηστικού και τολμώ να πω και προσβλητικού, είναι μοναδικό στην Ευρώπη» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Όσο περισσότερο χάνει τον έλεγχο της κατάστασης τόσο χάνει και την ψυχραιμία του. Η τοξικότητά του αναδεικνύει τον πανικό του» ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέο βραχυκύκλωμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη ηχηρή διαφοροποίηση του τομεάρχη υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για τις vip ΜΕΘ σειρά πήρε ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος χρέωσε στο κόμμα του αντιπολίτευση πάνω στους θανάτους. Άμεση και με σκληρή γλώσσα ήταν η απάντηση της Αυγής στον Νίκο Φίλη.

«Πολλές φορές παρασυρόμαστε από την τηλεοπτική αντιπολίτευση. Αλλά οι θάνατοι δεν αποτελούν στοιχείο αντιπολίτευσης. Είναι σαφές» ανέφερε ο κ. Φίλης, με τον Άγγελο Τσέκερη να απαντά: «Από απολογητές της κυβερνητικής πολιτικής θα το περιμέναμε. Από τον Ν. Φίλη, όχι».

Η υπόθεση που ελαβε πολιτικές διαστάσεις εφθασε και στη Δικαιοσύνη, με παρέμβαση του Εισαγγελέα και εκατέρωθεν μηνυτήριες αναφορές μεταξύ εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ και υπουργού Υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/12/2021